Gå til innholdet
Aktuelt om apotek

Apotek bidrar med covid-19-vaksinering

To vaksinatører fra Apotek 1 satt 40 vaksinedoser på helsepersonell i Råde kommune. De er blant de første apotekansatte som bidrar med covid-19-vaksineringen.


Jostein Soldal
24. februar 2021

Minhchau Phung og Anne-Lise Tvete fra Apotek 1 Råde klare for å vaksinere 40 helsepersonell i Råde kommune.

Apotek 1

Vis Skjul bildetekst

De to vaksinatørene, apotektekniker Anne-Lise Tvete og farmasøyt Minhchau Phung fra Apotek 1 Råde, er blant de første fra apotek som setter covid-19-vaksine i Norge. De var leid inn av Råde kommune for å bidra i det kommunale covid-19-vaksinasjonsprogrammet.

 

Iført frakker, hansker, munnbind og visir har de satt 40 vaksinedoser på helsepersonell i et oppholdsrom ved Råde sykehjem. Opplevelsen har vært bare positiv.

 

- Det har vært veldig spennende, og har gått over all forventning. Vi har vært litt nervøse i forkant, men det gikk veldig greit for seg, forteller vaksinatør Anne Lise Tvete.

 

De ankom sykehjemmet en time før vaksineringen skulle starte, og gikk gjennom en opplæring med sykehjemsverten. I forkant hadde de lest seg opp på tilgjengelig opplæringsmateriell på FHI.no og Apokus. I tillegg har de øvd seg på opptrekk med saltvann på apoteket.

 

Vaksine hvert 5. minutt

Vaksinatørene fant en god metode, slik at de kunne vaksinere med 5 minutters mellomrom. Opptrekket ble gjort i forveien, ettersom vaksinen kan settes opp til 6 timer etter opptrekk.

 

– Jeg har satt en del vaksiner tidligere, men da fra ferdige sprøyter. Dette er første gang jeg skal trekke opp fra hetteglass, og det er en ny erfaring. Her gjelder det å være nøyaktig, forteller Anne-Lise Tvete til Parat24.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerApotekforeningen © 2021
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring