Gå til innholdet

Apotekforeningen

Aktuelt om apotek

Apotek overtok koronavaksinering da kommunen avviklet ferie

I sommer har apotekene satt nesten 20 000 doser med koronavaksiner. I Senja kommune fikk mange av innbyggerne sin 4. dose på apoteket, mens massevaksinasjonssenteret holdt feriestengt.


Eva Cecilie Skreiberg
15. august 2022

Bilde av koronavaksine som settes på apotek

Ifølge apotekenes bransjestatistikk er 19 830 vaksiner satt i perioden 20. juni til 6. august.

Apotek1 Finnsnes

Vis Skjul bildetekst

Rett før sommerferien anbefalte Folkehelseinstituttet en ny oppfriskningsdose mot korona til personer over 75 år (FHI). Ifølge apotekenes bransjestatistikk er 19 830 vaksiner mot korona satt i perioden 20. juni til 6. august. De aller fleste til personer over 75 år.

Mange kommuner, deriblant Senja, gikk raskt ut og informerte innbyggerne sine om at de kunne tilby koronavaksinering med 4. dose fra 1. juli til de anbefalte gruppene.

Avlastet kommunens helsepersonell

På grunn av ferieavvikling var kommunens vaksinasjonssted stengt fire uker i sommer. I den perioden kunne innbyggerne i kommunen ta oppfriskningsdosen på Apotek 1 Finnsnes.

Vaksinekoordinator i Senja kommune, Bente Johnsen Karlsen, forteller at hun var i dialog med apoteket i forkant av ferien for å avklare om de kunne overta vaksineringen.

– I og med at apoteket uansett ville ha åpent i denne perioden, sa de seg heldigvis villig til det. Det bidro til at vi i år fikk avviklet ferie for det personellet som er tilknyttet den kommunale vaksinestasjonen, sier Karlsen.

Apoteker ved Apotek 1 Finnsnes, Merethe Pettersen, forteller at kundene er veldig fornøyde med apotekets tjeneste.

– Mange av de som kommer for å sette 4. dose er kjent med apoteket og hadde vært her tidligere.  De aller færreste har litt bekymringer, og mange lurer litt på om de egentlig trenger den fjerde dosen, forteller apotekeren.

– Veldig godt samarbeid

Apotek 1 Finnsnes fikk forespørsel fra Senja kommune om de kunne bistå med koronavaksinering etter jul i fjor. Gjennom vårhalvåret har de tilbudt både «drop-in» og timebestilling.

– Vi har hatt et veldig godt samarbeid med Apotek1 på Finnsnes. Summen av kommunens eget vaksinasjonstilbud fra vaksinestasjonen og det tilbudet apoteket gir, gjør at vi totalt sett har et meget godt vaksinetilbud til våre innbyggere, sier vaksinekoordinatoren i kommunen Bente Karlsen.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2023
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring