Gå til innholdet

Apotekforeningen

Aktuelt om apotek

Apotekene har bedret vaksinasjonstilbudet i Oslo

Oslo kommune er fornøyde med samarbeidet med apotek om vaksinasjon av befolkningen mot covid-19. Apotekene sier de også har nådd personer som ikke vaksinerer seg på andre vaksinasjonssteder.


Vendil Åse
17. september 2021

Vi ser spesielt at vi fanger opp en del kunder som ikke drar til andre vaksinasjonssteder, så dette tilbudet er viktig for fellesskapet, sier Mari Fruseth Solberg ved Vitusapotek jernbanetorget. (Foto Apotekforeningen)

Vis Skjul bildetekst

– Vi er takknemlig for et godt vaksinesamarbeid så langt. Vi opplever at vi gjennom vårt samarbeid har klart å tilby Oslos befolkning et enda bedre vaksinasjonstilbud enn vi hadde fått til uten apotekenes bidrag, skriver Helseetaten i Oslo til Apotekforeningen.

27 apotek i Oslo har vært den del av Oslo kommunes koronavaksineringsprogram, og de har til sammen satt ca. 10 000 vaksinedoser siden april. Apotekene har vaksinert både kritisk helsepersonell og avlastet to bydeler med å vaksinere deres innbyggere. Etter hvert ble det også opprettet tilbud om drop-in vaksinering, spesielt i seks bydeler der det har vært ekstra stort smittetrykk og lav vaksinasjonsgrad i enkelte befolkningsgrupper.

Tilbud i apotek viktig for fellesskapet

Vitusapotek Jernbanetorget er et av apotekene som har satt vaksine mot korona i Oslo. Apoteker Mari Fruseth Solberg forteller at kundene er veldig fornøyde med vaksinering i apotek.

– Vi har fått mange hyggelige tilbakemeldinger. Mange fortalte at de synes det var veldig enkelt å gå på apoteket for å ta vaksinen. Kundene synes vi var fleksible på tidspunkter og at det var kort ventetid på å få vaksinen. De opplevde at det var trygt, de fikk god informasjon og opplevde vaksineringen som profesjonell, sier hun.

Solberg håper de kan hjelpe Oslo Kommune ved en senere anledning.

– Helsepersonell i apotek er klare for nytt samarbeid om man åpner opp for det. Vi ser spesielt at vi fanger opp en del kunder som ikke drar til andre vaksinasjonssteder, så dette tilbudet er viktig for fellesskapet. 

Apotek har gode rutiner

Solberg forteller at det har gått veldig fint å gi innbyggere vaksinere mot korona.

– Apotek er et sted der vi har gode rutiner og kvalitet i alle ledd, slik at kundene er godt ivaretatt. Det har gått fint for kundene å vente i 20 min i apoteket. Vi har vaksinasjon hvert 10. minutt og da blir det noen ganger litt fullt, men vi har klart å organisere det bra likevel. Vi er også drillet på anafylaktisk sjokk og trener på dette jevnlig, så vi er forberedt, sier hun.

Apotekene har satt koronavaksiner både fra Pfizer og Moderna. Vaksinasjonssamarbeidet er nå avsluttet, da Oslo kommune har vaksinert størsteparten av sine innbyggere. 

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2021
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring