Gå til innholdet
Aktuelt om apotek

Apoteksamarbeid med lokal helsestasjon

Mange nybakte småbarnsforeldre tyr til Google og mammablogger når barnet blir syk, men ikke alle råd er like gode og trygge. Apotekansatte og ansatte fra helsestasjonen i Kongsvinger gikk derfor sammen for å arrangere felles temadag der småbarnsforeldre kunne stille spørsmål.


Eva Cecilie Mo Skreiberg
26. september 2018

Ann Kristin Eriksen (t.h)  og kollega Rim Hamza Brenden arrangerte temadag for småbarnsforeldre i samarbeid med den lokale helsestasjonen

Ann Kristin Eriksen (t.h) og kollega Rim Hamza Brenden arrangerte temadag for småbarnsforeldre i samarbeid med den lokale helsestasjonen

Apotek 1 Kongssenteret

Vis Skjul bildetekst

Ann Kristin Eriksen jobber som apotektekniker på Apotek 1 på Kongssenteret, et kjøpesenter der mange foreldre i permisjon kommer innom. Da hun og kollegaen hennes, Rim Hamza Brenden, leste om at helsestasjonen oppfordret nybakte mødre og fedre til å velge vekk Google og mammabloggere, tok de kontakt med helsestasjonen.

– Vi hadde tenkt på dette temaet lenge og da det dukket opp i lokalavisa ringte jeg til helsestasjonen og spurte om de ville være med på å arrangere en temadag, forteller Eriksen som har jobbet i apotek i 33 år.

Sammen med helsestasjonen lagde de små plakater som de hang opp på lokale legekontor, helsestasjon og tannlegekontor og inviterte småbarnsforeldre til stand på Kongssenteret. I tillegg la de ut melding på Facebook og inviterte lokalavisen.

Anbefalte trygge nettsider
– Å være nybakt mor i disse dager med så mange informasjonskilder er ikke helt greit. Vi ønsker at foreldrene blir mer kritiske til det de leser på Google og mammablogger, og heller benytte seriøse kildene, svarer Eriksen.

I samarbeid med helsestasjonen hadde Eriksen og Brenden laget en liten lapp med oversikt over trygge nettsider som tryggmammamedisin.no, matportalen.no, helsenorge.no, bufdir.no, fhi.no, nhi.no og Apotek1.no.

–En mor var innom apoteket vårt. Hun hadde lest på nett at man kunne behandle ettåringens forkjølelse med honning! Mange vet ikke at honning ikke skal gis til spedbarn under 2 år, sier Eriksen.

Lærte av hverandre
Det var ikke produktene man får kjøpt på apoteket, men kunnskapen til apotekansatte som var i fokus denne dagen. Eriksen forteller at hun lagde et bad med havremel for å vise hvordan småbarnsforeldre kan lindre atopisk eksem.

– Havremel får man enkelt kjøpt på butikken og kan være et godt alternativ dersom man ikke ønsker å smøre spedbarnet inn med kremer, forteller Eriksen.

Både de apotekansatte og de ansatte på helsestasjonen opplevede at dagen var veldig fruktbar.

– Vi lærte veldig mye av hverandre. Rim og jeg forklarte helsesøstrene hvilke produkter vi anbefaler og vi fikk høre om rådene helsesøstrene ga. Dersom vi arrangerer noe lignende en annen gang håper vi at enda flere dukker opp, avslutter Eriksen.


TILBAKE

Apotekforeningen © 2019
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring