Gå til innholdet
Aktuelt om apotek

Diabetesforum 2021 – for deg med interesse for diabetes

Diabetesforum er av stor nytte for apotekansatte med interesse for diabetes. I år arrangerer Apotekforeningen fagseminar om veiledningstjenesten Medisinstart. Konferansen er heldigital.


Vendil Åse
19. februar 2021

Diabetesforbundet inviterer til Norges største og viktigste diabeteskonferanse for helsepersonell 27. – 29. april. Konferansen byr på et bredt program, og er en viktig tverrfaglig møteplass for helsepersonell.

Tverrfaglig samarbeid med Helse i Hardanger
I år har Apotekforeningen ansvaret for fagseminaret Medisinstart i apotek.

— Per i dag er Medisinstart en tjeneste for pasienter som skal starte opp med et hjerte- eller karlegemiddel. Vi skal snakke om hvordan Medisinstart også kan hjelpe pasienter med diabetes type 2 som skal starte med nye legemidler. Flere tjenestefarmasøyter forteller om sine erfaringer med Medisinstart. En farmasøyt vil snakke om sine erfaringer med Medisinstart og et tverrfaglig legemiddelprosjekt kalt «Helse i Hardanger», der farmasøyten har en sentral rolle i oppfølgingen av pasienter med diabetes type 2, sier Janne Smedberg i Apotekforeningen.

Årets konferanse er lagt opp for å treffe alle faggrupper som jobber med diabetes. Den nyeste kunnskapen om diabetes og covid-19, forebygging av overvekt og behandlingsretningslinjer, er bare noen av temaene du kan velge å fordype deg i.

Det har blitt lagt stor vekt på å lage et bredt program som er praktisk rettet, tilpasset alle kunnskapsnivåer og relevant for alle grupper helsepersonell.

Heldigital konferanse med både forskning og fag
Som følge av covid-19-pandemien arrangeres konferansen i år digitalt.

— Fordelen med dette er at du kan være med fra eget kontor eller hjemmefra. Konferansen tas også opp og kommer til å være tilgjengelig i ett år for de som er påmeldt. Som tidligere består Diabetesforum av to deler. Forskningsforum arrangeres 27.–28. april, der ledende forskere presenterer det nyeste innen diabetesforskning. 28.–29. april arrangeres Fagforum, der du kan oppdatere deg på siste nytt innen behandling og oppfølging av personer med diabetes, sier Janne Smedberg i Apotekforeningen.

For farmasøyter som er medlem av Norges Farmaceutiske Forening kvalifiserer deltagelse på Diabetesforum 2021 til 10 FEVU-poeng.

Hold deg oppdatert, bli med på Diabetesforum 2021! Les her for mer informasjon og påmelding: diabetes.no/diabetesforum2021

 

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerApotekforeningen © 2021
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring