Gå til innholdet

Apotekforeningen

Aktuelt om apotek

– En viktig milepæl for Vitusapotek

Vitusapoteket på Blindern er første apotek i kjeden som har tatt i bruk Eik. FarmaPro sitter fortsatt «i fingrene» sier apotekeren, men overgangen til nytt system har gått fint.


Eva Cecilie Skreiberg
28. november 2022

Apoteker Åse Ertesvåg viser frem Buypass-brikken som påser at ApoSys kobler opp mot Eik og andre offentlige instanser.

Apoteker Åse Ertesvåg viser frem Buypass-brikken som påser at ApoSys kobler opp mot Eik og andre offentlige instanser.

Apotekforeningen

Vis Skjul bildetekst

Den nye løsningen Eik skal sammen med apotekenes egne systemer erstatte FarmaPro. ApoSys er apotekløsningen til Norsk Medisinaldepot (NMD) og deres apotek.

–  Dette er en veldig viktig milepæl for Vitusapotek, endelig er vi i gang! Det har vært fokus på utvikling og testing i lang tid, og mot slutten er det alltid ekstra hektisk, sier Linda Liereng, produkteier ApoSys i NMD.

ApoSys er apotekløsningen til NMD og deres apotek. Liereng forteller at et av kriteriene for å kunne starte med ApoSys var å få godkjenning fra Norsk helsenett (NHN). Da det var på plass, kunne de koble systemet opp mot Reseptformidleren.

Imponert over smidig overgang

De ansatte ved Vitusapotek Blindern har vært gjennom et opplæringsløp for å være så godt rustet som mulig til oppstarten, i tillegg har de forberedt apoteket på andre måter for å være teknisk klare til overgangen.

7. november var alt klart for å starte opp det nye apoteksystemet.

– Jeg er imponert over den smidige overgangen fra det gamle systemet til det nye. FarmaPro sitter fortsatt «i fingrene» mine, men det var modent for utskiftning nå. FarmaPro har blitt tilpasset og tilpasset gjennom årenes løp, nå var det behov for et nytt datasystem, sier Åse Ertesvåg, apoteker ved Vitusapotek Blindern.

Ertesvåg har jobbet på apoteket siden 2009 og har to faste ansatte. De har gjennom fem uker satt seg inn i nye rutiner og systemer.

– Apoteket har ressurspersoner fra ApoSys-prosjektet som er til stede i apoteket, ressursene har farmasøytisk kompetanse og hjelper til hvis vi står fast, sier Ertesvåg.

Dette er viktig læring for både apotek og prosjektet for videre forbedring og stabilisering av ApoSys.

Apotekene snakker sammen

Liereng forteller at den store fordelen med det nye systemet er at all reseptdata og resepthistorikk lagres i bransjeløsningen Eik. På den måten kan apoteket hente informasjonen de trenger ved en reseptekspedisjon - uavhengig av apotek og kjede.

– Det er nyttig for å kunne ta gode vurderinger med tanke på interaksjoner og tidligere utleveringer. I tillegg har vi en buypassløsning som påser at ApoSys kobler opp mot Eik og offentlige instanser på en måte som ivaretar personvernet, sier hun.

Apoteker Ertesvåg er enig i at det er nyttig for å kunne gjøre gode vurderinger med tanke på interaksjoner og tidligere utleveringer, hun logger seg inn med den blå Buypass-brikken sin og ekspederer en kunde.

– Gjennom godt og tett samarbeid med mange samarbeidspartnere, har vi sammen klart å komme dit vi er i dag. Mye gjenstår, men hovedelementene er på plass. Vi jobber videre både med funksjonalitet og brukergrensesnitt i tida som kommer, det er mye spennende i vente, avslutter Liereng.

Fordelen med det nye systemet er at all reseptdata og resepthistorikk lagres i bransjeløsningen Eik. På den måten kan apoteket hente informasjonen de trenger ved en reseptekspedisjon - på tvers av alle apotek.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relatert InnholdHva er Eik?

Eik er navnet på en ny felles IT-løsning som Apotekforeningen, gjennom Difa AS, utvikler på vegne av alle apotekkjedene

Les mer

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring