Gå til innholdet

Apotekforeningen

Aktuelt om apotek

Et stikk i hver arm? Ja, takk!

I Stjørdal kommune setter apotekene vaksiner både mot korona og influensa. Etter at kommunen sendte ut SMS til innbyggere i risikogruppen, opplever apotekene stor pågang.


Eva Cecilie Mo Skreiberg
30. oktober 2023

Etter at Stjørdal kommunen sendte ut SMS til personer i risikogruppen har apotekene i Stjørdal sentrum opplevd stor pågang. Her fra Apotek 1 Stjørdal og Boots apotek Stjørdal.

Apotekforeningen

Vis Skjul bildetekst

– Det er veldig mange som velger å få en vaksine i hver arm, sier Silje Nergård, farmasøyt ved Boots apotek Stjørdal.

Etter at Stjørdal kommunen sendte ut SMS til personer i risikogruppen har apoteket i Stjørdal sentrum opplevd stor pågang.

– Hittil har vi satt 330 koronavaksiner på seks mulige dager. Når det gjelder influensavaksinen er tallet litt lavere. I løpet av de tre første ukene i oktober har vi satt rundt 250 vaksiner.

Eldre velger drop-in influensa

Farmasøyten forteller at det er mange eldre som bruker apoteket. De ringer ofte for å få hjelp til å registrere seg. Da slipper de å fylle inn på Helseboka selv og trenger ikke bruke Bank-Id. Deretter kommer de når det passer dem, på drop-in.

 

– Det er generelt mye drop-in, men det går greit. Det er bare fire spørsmål å besvare, sammenlignet med koronavaksinering, sier Nergård ved Boots apotek Stjørdal.

Alle de fire apotekene i Stjørdal kommune tilbyr nå koronavaksinering, men på ulike dager.

– Vi deler på dette, så vi har to dager i uken. Det gjør vi for å begrense trykket og hindre at vi kaster ubrukte doser, sier Nergård.  

Stor pågang for koronavaksine

På andre siden av torget, ligger Apotek 1 Stjørdal. Der jobber apoteker Tiago Carneiro og hans fire kollegaer. De er i full sving. Torsdager er spesielt hektisk, da er det tid for vaksinering.  

– Det har vært travelt i det siste. Vi har avtale med kommunen for å sette koronavaksiner to dager i uken, men det har vært så stor pågang at vi har utvidet til flere dager, forteller Carneiro.  

Apoteket har fire vaksinatører og tre rekvirenter. De setter influensavaksiner daglig, og koronavaksiner på enkelte dager.

– Jeg er imponert over den innsatsen medarbeiderne gjør når det kommer mange kunder samtidig uten forvarsel. Da må vi håndtere situasjonen på en best mulig måte, sier apotekeren.  

«Æ er frisk»

Mens apotekeren forteller om hvordan apoteket organiserer vaksinasjonen på en effektiv måte, kommer det en mann inn. Han har fått melding fra kommunen og lurer på om det er mulig å sette koronavaksinen i apoteket.

Farmasøyten i resepturen svarer «ja» og forklarer samtidig at han må svare på en del spørsmål.

Mannen svarer på spørsmålene om allergi, tidligere vaksiner og svarer «Æ er frisk» når farmasøyten spør om han er syk. Deretter rekvirerer hun vaksinen.

Han lurer på om han også kan få satt influensavaksine samtidig. Han hadde egentlig fått en time hos fastlegen neste uke, men ønsker å fremskynde den.

– Det er fint at vi på apoteket kan bidra i arbeidet med vaksinering. Vi ser at kundene ønsker dette tilbudet og vi prøver å tilpasse oss best mulig, avslutter Carneiro.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring