Gå til innholdet
Aktuelt om apotek

Farmasistudent hovedperson i NRK-serie

Nylig ble sesong to av NRK-serien Blank publisert. Hovedpersonen i serien er 19 år gamle Zehra. Hun studerer farmasi på OsloMet med bestevenninnen Amina.


Eva Cecilie Mo Skreiberg
12. april 2019

Blank-produsent Åse Marie Hole ble helt slått i bakken av hvor fett det var på labben til farmasiutdanningen ved OsloMet

Blank-produsenten ble helt slått i bakken av hvor fett det var på labben til farmasiutdanningen ved OsloMet. Her har hovedpersonen og venninnen Amina undervisning.

NRK

Vis Skjul bildetekst

Allerede i første episode ser man de to venninne ha laboratorieundervisning i farmasibygget på OsloMet.

Blank-produsent Åse Marie Hole forteller at de er ydmyke over farmasistudentenes harde jobbing, men ble overrasket over hva de gjorde på laboratoriet.

– Farmasiutdanninga har utrolig mange flinke studenter, som jobber så hardt og gjør en viktig jobb. Vi vet at dette er et studium med veldig høye krav til å komme inn, og vi var helt slått i bakken av hvor fett det er på labben, sier Hole.

Produsenten og teamet har gjort grundig research i forhold til eksamensformer, pensum og studenter på farmasilinja. De besøkte OsloMet før de startet filmingen.

– Det var som å komme inn på et amerikansk prestisjeuniversitet, vi elsket omgivelsene og tenkte at her vil vi filme. Vi har ikke sett studiet i andre serier og syntes det var hyggelig å løfte det frem, fortsetter produsenten.

Fornøyd studieleder ved OsloMet
– Vi synes det er gøy å ha fått en serie på NRK der farmasistudiet på OsloMet fremheves. Det har vært fint å vise frem både den flotte laben og de engasjere lærerne og studentene. Det gir oss en mulighet til å markedsføre både OsloMet og farmasi på en ny og anderledes måte, sier Anne Berit Walter, som er studieleder på bachelorutdanningen for farmasi. 

Hun synes det har vært gøy å ha kontakt med de som produserer serien, og beskriver de som svært engasjerte og seriøse.  

– En tilleggseffekt er at vi nå skjønner at det er mye jobb i å lage TV som blir bra. Et opptak på noen sekunder kan ta en halv dag å filme, avslutter Walter. 


Om serien
Blank handler om tiden rett etter videregående hvor det kjennes ut som om resten av livet står på spill og veldig mange er usikre på hva de skal gjøre. Det handler om kjærlighet og vennskap, og store valg som skal tas.

Du kan følge serien hver dag på blank.p3.no og på karakterenes profiler. Søndag morgen samles ukens klipp i en episode som du ser på blank.p3.no/episoder eller på NRK TV.

Her har produsent Åse Marie Hole testet Blank sitt eget snapchat-filter

NRK


TILBAKE

Relaterte artiklerApotekforeningen © 2020
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring