Gå til innholdet

Apotekforeningen

Aktuelt om apotek

Farmasistudenter inspirerte og informerte skoleelever

Over 13 000 ungdommer besøkte utdanningsmessen på Lillestrøm. Sammen med representanter fra apotekkjedene, gjorde 11 utvalgte farmasistudenter en enestående innsats med å promotere farmasistudiet.


Eva Cecilie Mo Skreiberg
16. februar 2024

Standen til Apotekforeningen var godt besøkt. Det ble delt ut over 800 brosjyrer om farmasistudie og 500 deltok i konkurransen. Her fra dag 2 av utdanningsmessen.

Vis Skjul bildetekst

Utdanningsmessen på Lillestrøm er den største i landet. Elever fra hele Viken-området og Oslo var til stede for å utforske mulige karrierevalg denne uken.

– Mitt inntrykk er at ikke alle vet hva farmasiutdanningen går ut på og hvilke muligheter man har som farmasøyt. I dag fikk elevene en større forståelse for studiet og hvordan studiemiljøet er, sa UiO-student Felicia Le.

Inspirerende møter med elevene

Arrangementet foregikk over to dager og standen til Apotekforeningen var godt bemannet med farmasistudenter fra både Universitetet i Oslo og OsloMet. I tillegg deltok representanter fra apotekkjedene.

– Det var så inspirerende å møte så mange entusiastiske elever. Å kunne dele informasjon om utdannelsen og alle karrieremulighetene, som blant annet apotek, var veldig givende. Ikke minst var det hyggelig å samarbeide med studentene, sa Orjahan Saidshahagha, avdelingsleder for Boots apotek.

Uvurderlig innsats fra studentene

Mange av elevene som kom innom standen går fortsatt på ungdomsskolen. Å informere elevene om hvilke fagkombinasjoner og karakterer de trenger for å komme inn på farmasistudiet, kan gjøre det lettere å velge fag på videregående og motivere elevene.

Farmasistudentene oppsøkte elevene, svarte på spørsmål og delte erfaringer og tips. Å snakke om studiet ga også noe tilbake til farmasistudentene.

– Å prate om farmasi minnet meg selv på hvor mye jeg har lært siden jeg begynte på farmasi, og fikk meg til å innse hvor mye lidenskap jeg har fått for dette studiet, sa UiO-student Amna Raja.

Standen til Apotekforeningen var godt besøkt. Det ble delt ut over 800 brosjyrer om farmasistudiet, og over 500 elever leverte inn kreative ord basert på bokstavene i det periodiske system. Vinnerne av de beste og mest kreative ordene fikk fine gavepakker som var sponset av apotekkjedene.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring