Gå til innholdet

Apotekforeningen

Aktuelt om apotek

Feil i e-reseptkjeden er avdekket

Helsedirektoratet har informert i media om en kritisk feil i dosering av enkelte legemidler. Helsedirektoratet har ikke grunn til å tro at feilen påvirker den tekstlige doseringen som brukes av apotek. De arbeider med å avklare dette endelig.


14. juni 2024

Det er bekreftet av Helsedirektoratet og NHN at feilen i e-reseptkjeden IKKE påvirker doseringsteksten som brukes av apotek.

Det innebærer at apotek fortsatt kan forutsette at doseringen på bruksanvisningen er i henhold til det legen faktisk har skrevet.

Apotekforeningen ble ikke varslet om saken, og følger opp videre håndtering med Helsedirektoratet.

Du kan holde deg oppdatert om saken i denne artikkelen fra Helsedirektoratet.

 

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring