Gå til innholdet

Apotekforeningen

Aktuelt om apotek

Isolerte og evakuerte legemiddelbrukere fikk hjelp av apotek

Da vannmengdene stengte veiene samarbeidet apotekene for å sikre innbyggerne legemidlene de trengte. På Boots apotek Gol hjalp de ansatte til med å pakke legemidler til evakuerte campingturister.


Eva Cecilie Mo Skreiberg
28. august 2023

Sykepleier Ingeborg Krangsås (f.v.), apoteker Kristoffer Sjögren og reseptarfarmasøyt Samrana Iram er blant de som jobber på Boots apotek Gol. (Foto: privat)

Vis Skjul bildetekst

– Da kommuneoverlegen ringte for å be om hjelp til å pakke medisiner til evakuerte campingturister, kom vi raskt i gang, forteller Kristoffer Sjögren, apoteker ved Boots apotek Gol, som vanligvis leverer legemidler til hjemmetjenesten i kommunen.

Turistene hadde enten mistet medisinene sine i flommen eller måtte forlate alle personlige eiendeler da de ble evakuert til Storefjell hotell.

– Pasientene ringte oss, vi klargjorde og Røde Kors kom til oss med fullmakt. Det startet med åtte pasienter tidlig på morgenen, men tok seg opp utover dagen. Det ble det samme dagen etter, fortsetter Sjögren.

– Det var viktig, men krevde noe merarbeid, forteller apotekeren.

Bygget opp beredskapslager i forkant

I forkant av flommen hadde apotekeren forberedt seg godt og hadde bestilte opp viktige medisiner slik at han hadde et beredskapslager.

– Det har gått en del av beredskapslageret, men det viktigste har vi nok av fortsatt, sier Sjogren.

Leverte legemidler med helikopter

Sjögren forteller om et godt samarbeid med de andre apotekene i dalen. Boots apotek på Ål fikk levert varer til en dialysepasient på Nesbyen ved hjelp av et helikopter fra Ål Sjukestugu.

– På den måten kunne pasienten hente medisinene sine på apoteket på Nesbyen, forteller apotekeren.

Alle apotekene samarbeidet til det beste for pasientene.

– Det er spesielle omstendigheter, det krever at vi finner løsninger, avslutter Sjögren.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring