Gå til innholdet

Apotekforeningen

Aktuelt om apotek

Juristspiren som ble overbevist av farmasistudenten

Sofie Gangsø hadde egentlig tenkt til å studere jus, men på skolens karrieredag ble hun nysgjerrig på tittelen «Fra pilletriller til farmasøyt». Etter foredraget var hun sikker. Hun skulle bli farmasøyt.


Eva Cecilie Skreiberg
6. februar 2023

– De som jobber på apotek ved siden av studiet får de beste karakterene. Relevant jobberfaring er en stor fordel, sier Sofie Gangsø, praksisstudent. (Foto privat)

Vis Skjul bildetekst

– Mitt inntrykk er at farmasøyter egentlig passer til flere ulike jobber innenfor helsesektoren, men farmasøyter er ofte litt sjenerte. Vi må tørre å gjøre oss mer synlige og vise frem kunnskapen vår, sier Sofie.

Hun har lest mange stillingsannonser der hun har tenkt at dette kunne en farmasøyt gjort, selv om farmasøytisk kompetanse ikke etterspørres i stillingsutlysningen.

Opplest før studiestart

Blant de seks mulige studiestedene man kan studere farmasi, falt valget hennes på OsloMet.

– Grunnen til at jeg valgte 3+2 løpet var at jeg kunne stå litt friere. For en usikker nittenåring var det litt skummelt å skulle binde seg for fem år, sier Sandefjordsjenta, som valgte å pendle til skolen i stedet for å flytte til Oslo.

Poenggrensen for å komme inn på farmasi er høyt. Sofie forberedte seg på et krevende studie blant annet ved å lese Programplanen for farmasi.

– Jeg forstod at det kom til å bli tøft med mange kjemifag det første året. For meg var det viktig å være godt forberedt på det. Andre studenter hadde ikke lest så mye før studiestart, så for dem var nok førsteåret enda verre, sier tredjeårsstudenten.

Hun forteller om en aktiv studentforening som arrangerer fagkvelder, ball og hytteturer. I tillegg er studiestedet veldig opptatt av at studentene skal ha det bra. Det sosiale gjør at man kommer seg gjennom de tøffe periodene.

Fikk jobb på praksisapoteket

Rett før sommeren tok hun kontakt med apotekene i hjembyen for å forhøre seg om muligheten for å ha praksisen sin der. Da ble hun tilbudt sommerjobb. I tillegg jobber hun en del helgevakter.

– De som jobber på apotek ved siden av studiet får de beste karakterene på studiet. De som har jobberfaring, har en fordel. De har snakket med pasienter og diskutert med leger, sier hun.

Studiestarten var preget av korona og forelesningene foregikk over Teams. Det åpnet for alternative møtesteder, så nå møtes de som er i praksis på SoMe-kvelder. Det gir Sofie og medstudentene nyttig erfaringsutveksling som de kan bruke i oppgaveskrivingen.

– Praksisperioden er ikke det samme som å sitte i en forelesning og få kunnskapen servert. Vi har arbeidskrav og du er selv ansvarlig for å gjøre det best mulig, forteller hun.

Klar for å påvirke andres fremtid

Sofie husker ikke navnet på hun som holdt foredraget på Sandefjord videregående skole, men er veldig takknemlig for at nettopp hun snakket om farmasistudiet. Nå er det Sofie selv som skal ut og snakke om farmasistudiet.

– Jeg gleder meg til å fortelle fremtidige farmasistudenter om hvorfor de bør velge farmasistudiet, hva de lærer og hvilke jobbmuligheter de har. Kanskje jeg også kan påvirke noens fremtid?

Apotekforeningen og standen «Farmasiutdanning» vil være til stede på Telenor Arena 15.- 16. februar.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2023
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring