Gå til innholdet

Apotekforeningen

Aktuelt om apotek

Medisinstart: – Takk ja til dette tilbudet

Hjertespesialist Wasim Zahid oppfordrer hjertepasienter til å møte opp til en oppfølgingssamtale hos farmasøyt på apoteket.


Vendil Åse
6. desember 2021

Wasim Zahid oppfordrer alle til å takke ja til medisinstart, og møte opp til en oppfølgingssamtale hos farmasøyt på apoteket. (Utklipp fra video)

Vis Skjul bildetekst

– Å få en hjertesykdom kan være en stor omveltning i livet. Det er et stort informasjonsbehov, og man kan ha mange spørsmål til de nye medisinene. I apoteket har pasientene farmasøytens fulle oppmerksomhet og kan snakke om spørsmålene de måtte ha, sier Wasim Zahid.

Zahid er hjertespesialist, men også kjent fra TV-programmet «Hva feiler det deg» og «twitterlegen». I en video laget for Vitusapotek forklarer han at en oppfølgingssamtale på apoteket er et godt supplement til den informasjonen pasienten får fra legen.

– Jeg vil oppfordre deg til å si ja takk til dette tilbudet, og møte opp til en oppfølgingssamtale hos farmasøyt på apoteket, sier han.

Medisinstart gir en tilleggsverdi

Formålet med filmen med Zahid er å gjøre tjenesten mer kjent for hjertepasienter og leger, og oppfordre hjertepasienter til å takke ja til oppfølgingssamtaler i apoteket. 

– Medisinstart er en samtale som gir oss en unik mulig for å fylle et udekket informasjonsbehov, men også forebygge misforståelser og at feilinformasjon spres, sier fagrådgiver Mona Bugge i Vitusapotek.

Vitusapotek ønsket å vise at leger og farmasøyter har et felles mål og at begge har en viktig rolle for å sikre bedre helse, færre dødsfall, færre sykehusinnleggelser og riktigere legemiddelbruk.

– Zahid har ved en rekke anledninger vært opptatt av å rette opp i feil informasjon og forebygge at feil helseinformasjon spres via sosiale medier. Han oppfordrer også annet helsepersonell til å ta ansvar og bruke sin kunnskap der den trengs, sier Bugge.

Her kan du se videoen av Wasim Zahid (youtube).

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relatert InnholdHva er Medisinstart?

Offentlig finansiert tjeneste for pasienter som nylig har startet med en medisin til behandling av hjerte- og karsykdom.

Les mer

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2022
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring