Gå til innholdet

Apotekforeningen

Aktuelt om apotek

Nå testes felles pasientjournal i apotek

Nå er to av apotekaktørene tilkoblet den nye felles bransjeløsningen Eik. Det betyr at informasjonen fra resepthåndtering og helsetjenester følger pasienten på tvers av apotek.


Eva Cecilie Skreiberg
6. desember 2022

Det er Apotekforeningens datterselskap, Difa AS, som utvikler Eik. Eik skal erstatte dagens FarmaPro. I tillegg utvikler apotekene sine egne apoteksystemer.

Det er Apotekforeningens datterselskap, Difa AS, som utvikler Eik. Eik skal erstatte dagens FarmaPro. I tillegg utvikler apotekene sine egne apoteksystemer.

Apotekforeningen/Shutterstock

Vis Skjul bildetekst

– Når flere aktører kjører på Eik-plattformen får vi reelt sett verifisert den viktige journalfunksjonen mellom apotekaktørene. Derfor er det en viktig milepæl å få apotekaktør nummer to koblet på Eik, sier Iren Rutle, daglig leder i Difa AS.

Til sammen er det nå syv apotek som bruker Eik-systemet. Apotekene i Apotek1 kjeden har fortløpende testet Eik i reell kundebehandling siden i fjor. Vitusapoteket på Blindern koblet seg til Eik i november, som det første apoteket tilknyttet Vitusapotek-kjeden. Det var en viktig milepæl for kjeden.

Apotekjournal følger pasienten

Opplysninger fra resepthåndteringen og helsetjenester i apotek, som for eksempel Medisinstart, lagres i apotekjournalen. Journalen skal følge pasientene uansett hvilket apotek de velger.

– Det er alltid utfordringer knyttet til innføring av et så stort system som Eik. Det er mange aktører og brukere som skal ta den nye løsningen i bruk. Heldigvis har vi jobbet mye med stabilisering, overvåking og migreringsløsningen slik at selve overgangen og driften i etterkant skal være god, sier Rutle.

Det er Apotekforeningens datterselskap, Difa AS, som utvikler Eik. Eik skal erstatte dagens FarmaPro. I tillegg utvikler apotekene sine egne apoteksystemer.

– Fantastisk innsats fra apotekene

Apotek1-kjeden har utviklet apoteksystemet Alfa, og Vitusapotek-kjeden, som inngår i Norsk Medisinaldepot, har utviklet ApoSys. Apotek 1 har testet løsningen siden mai 2021 og gikk «live» med nytt apoteksystem for sjette gang i november. Da var det Apotek1 Åråsen på Lillestrøm som koblet seg på.

– Apotekene gjør en fantastisk innsats med å teste ut systemet, melder feilsituasjoner og kommer med endringsforslag slik at fremtidens apoteksystem blir best mulig. Overgangen til nytt apoteksystem har gått bra for de seks første apotekene, forteller Solveig Henjum, leder av utrullingsteamet som bistår apotekene i overgangen til nytt apoteksystem i Apotek 1 Gruppen.

Frem til nå har Apotek 1 Holtet, Apotek 1 Kanalveien, Apotek 1 Skovveien, Apotek 1 Metro og aller først Apotek 1 Pålsøya fått systemet.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring