Gå til innholdet
Aktuelt om apotek

Sjukehusapoteket i Bergen tar over produksjon av NAF salver og kremer

Sjukehusapoteket i Bergen er klare til å starte produksjon av NAF salver og kremer tidlig i 2020. Noen få varer vil være i salg igjen i apotekene allerede til høsten. Enn så lenge er det fortsatt mulig å få tak i noen salver og kremer hos grossistene.


Vendil Åse
28. mai 2019

Ny produsent for NAF kremer og salver er på plass. (Foto Vendil Åse)

Ny produsent for NAF kremer og salver er på plass. (Foto Vendil Åse)

Vis Skjul bildetekst

Sanivo Pharma (tidligere Den norske Eterfabrikk) har siden 2004 produsert salver og kremer for serviceproduksjonsordningen, såkalte NAF-preparater. De la ned sin virksomhet i 2018.

Ildsfarlige preparater uten produsent
Serviceproduksjon har foreløpig ikke lyktes i å etablere ny produksjon av ildsfarlige preparater som ble produsert på Sanivo Pharma, men de arbeider fortsatt med dette.

Status hos grossist
Det er fortsatt noen salver, kremer og ildsfarlige preparater, som ble produsert på Sanivo Pharma, tilgjengelig hos grossist. Men beholdningen kan variere. Her finner du oversikt over hvilken grossist som nå har tilgjengelig vare.

Serviceproduksjonsordningen
I serviceproduksjonsordningen er det i underkant av 150 NAF-preparater. Apotekforeningen er produkteier for preparatene på vegne av norske apotek. Serviceproduksjon AS forvalter Apotekforeningens produkteierskap og ivaretar alle oppgaver knyttet til apotekpreparatene.


TILBAKE

Relaterte artiklerApotekforeningen © 2020
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring