Gå til innholdet

Apotekforeningen

Aktuelt om apotek

Utredning av PLL i apotek: – Et viktig arbeid

Nå starter apotekbransjen arbeidet med å utrede hvordan apotekene kan benytte Pasientens legemiddelliste (PLL).


Eva Cecilie Skreiberg
21. januar 2022

Bilde av bakrommet på apoteket med en datamaskin

Apotekansatte kan få lesetilgang til Pasientens legemiddelliste. Hvordan dette kan gjøres skal nå utredes.

Apotekforeningen

Vis Skjul bildetekst

Mandatet for arbeidet med å utrede bruk av Pasientens legemiddelliste i apotek ble nylig godkjent. Nå sparkes prosjektet «PLL i apotek» i gang.

– Målet med prosjektet er å identifisere alle muligheter og konsekvenser pasientens legemiddelliste skaper for apotekbransjen. På den måten vil det være lettere å ta en beslutning om hvordan apotekene skal bruke PLL, sier Anne-Lise Härter, direktør e-helse i Apotekforeningen.

Härter er leder for prosjektet og forteller at dersom apotekene ikke tar i bruk PLL, vil de være eneste aktør i helsetjenesten som ikke har tilgang til en oppdatert legemiddeloversikt.

Kjedene stiller med kompetanse

Første post på agendaen er å etablere en prosjektgruppe. Alle apotekaktørene stiller med representanter. De skal tilføre prosjektet nødvendig apotekfaglig og teknisk kompetanse.

– Det er avgjørende at alle apotekaktørene bidrar i prosjektet. Sammen skal vi vurdere konsekvenser og muligheter; både apotekfaglige, IT-tekniske, praktiske og økonomiske. Dette blir et spennende og viktig arbeid, sier prosjektlederen.  

Apotekenes tilgang til PLL

På samme måte som e-resepter, sendes PLL til Reseptformidleren og gjøres tilgjengelig for relevant helsepersonell.

For tiden pågår et pilotprosjekt av PLL i Bergen. Med unntak av utvalgte multidoseapotek, deltar ikke apotek i denne piloten.  

– Apotekforeningen har imidlertid tett dialog med pilotprosjektet blant annet når det gjelder konsekvenser av at apotek ikke deltar i piloten, og når det gjelder utsending av informasjon til apotek, sier Härter.

Les mer: Bergensere skal prøve ut Pasientens legemiddelliste

– Det er lovfestet at apotekansatte kan få lesetilgang til Pasientens legemiddelliste, hvordan dette eventuelt kan gjøres skal vi nå utrede nærmere, avslutter Härter.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring