Gå til innholdet
Fra utlandet

65 000 dansker vaksinerte seg på apoteket i fjor

Fra og med i dag 1. november står 700 danske vaksinatører klare til å vaksinere danskene. Den største pågangen av kunder som ønsker vaksine kommer vanligvis de første to ukene.


Eva Cecilie Mo Skreiberg
1. november 2019

Fra og med 1. november kan danskene ta årets influensavaksine på danske apotek.

Fra og med 1. november kan danskene ta årets influensavaksine på danske apotek.

Shutterstock

Vis Skjul bildetekst

I fjor ble 65 000 dansker vaksinert på sitt lokale apotek. Det skriver tidsskriftet til Danmarks Apotekerforening «Farmaci».

– Det er både gøy og en god opplevelse fordi man kommer tett på kundene. Det skjer noe når man ikke har en skranke imellom seg. De ansatte som vaksinerer, synes at det er en spennende oppgave, sier Claude Lützen, apoteker på Søborg Apotek og Buddinge apotek til bladet Farmaci.

Det er tredje året Lützen og hans apotekansatte tilbyr influensavaksine. Alle vaksinatørene er sertifiserte. 

Stor pågang i starten
Ifølge det danske instituttet «Statens Serum Institut» blir flesteparten vaksinert de to første ukene av perioden, og ca. 90 prosent har fått et stikk innen den første måneden er omme.

– Det kan virke litt overveldende i starten, men vi tilpasser oss. Vi legger for eksempel ikke ferier og kurs til de første ukene av vaksineringsperioden, sier den rutinerte apotekeren.

Enkelte danske leger har vært skeptiske, men de fleste har tatt godt imot tiltaket.

– Det er et press på de praktiserende legene, og mange innbyggere opplever at det er vanskelig å få en ledig time. Vaksinasjonsraten skal heves og jo flere vi er om denne oppgaven, jo bedre. På apoteket går man rett inn fra gateplan, noe mange er veldig positive til. Det er innbyggerne det handler om, og hvis de får god service hos oss, så kommer de igjen, avslutter Lützen.

– Det er både gøy og en god opplevelse fordi man kommer tett på kundene. De ansatte som vaksinerer, synes at det er en spennende oppgave, sier Claude Lützen, apoteker på Søborg apotek og Buddinge apotek i Danmark.


TILBAKE

Relaterte artiklerApotekforeningen © 2020
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring