Gå til innholdet

Apotekforeningen

Fra utlandet

Danmark vil vaksinere 400 000 om dagen

Den danske regjeringen og de danske regionene ønsker å vaksinere over 400 000 mennesker om dagen mot covid-19. For å få til det trenger de hjelp fra blant annet apotek.


12. mars 2021

Vi må ikke komme i en situasjon der vaksiner står og samler støv fordi vi mangler folk som kan stikke, sier den danske helseministeren.

Vi må ikke komme i en situasjon der vaksiner står og samler støv fordi vi mangler folk som kan stikke, sier den danske helseministeren.

Vis Skjul bildetekst

Det danske helsedepartementet skal gjøre det mulig for apotekansatte å vaksinere mot covid-19 på samme måte som de i dag har lov å vaksinere mot sesonginfluensa. I tillegg ønsker de også at private aktører skal bidra.

— Vaksinasjon mot covid-19 er et avgjørende skritt i kampen mot epidemien. Vi må ikke komme i en situasjon der vaksiner står og samler støv fordi vi mangler folk som kan stikke. Derfor må vi allerede nå forberede oss på den situasjonen ved å lyse ut dette anbudet, sier den danske helseministeren Magnus Heunicke.

Anbudsmaterialet inneholder en rekke krav til private aktører som ønsker å bidra i vaksineringen. Det viktigste er kvalitet, og de som skal vaksinere må selvsagt oppfylle de samme høye kvalitetskravene som vil gjelde i offentlig sektor. Vaksinasjon som utføres av private aktører skal ikke omfatte folk i risikogruppene.

— Takket være en enorm innsats fra regioner, kommuner, allmennleger og helsemyndigheter er Danmark akkurat nå blant landene i EU som har vaksinert den største andelen av befolkningen. Nå tar vi neste skritt slik at vi kan vaksinere enda flere danskere, sier lederen for Danske Regioner, Stephanie Lose.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2021
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring