Gå til innholdet

Apotekforeningen

Fra utlandet

FIP-rapport: Apotek vaksinerer i 8 av 10 land

Farmasøyter bidrar til å øke vaksinasjonsgraden over hele verden, og reduserer dermed sykdom og dødsfall forårsaket av sykdommer som kan forebygges med vaksine.


Eva Cecilie Skreiberg
28. april 2022

– Covid-19-pandemien bekrefter nok en gang tilgang og tilgjengeligheten til farmasøyten som frontlinje i helsetjenesten, sier Christopher John, leder for data og etterretning i farmasøytorganisasjonen FIP.

Vis Skjul bildetekst

Det viser en ny rapport fra den internasjonale farmasøytorganisasjonen, FIP.  

I 78 % av landene FIP har undersøkt, deriblant Norge, settes vaksiner i apotek, og i en tredjedel av landene har farmasøyter rekvireringsrett på noen vaksiner.

– Covid-19-pandemien bekrefter nok en gang tilgang og tilgjengeligheten til farmasøyten som frontlinje i helsetjenesten, sier Christopher John, leder for data og etterretning i FIP.

Rapporten har analysert farmasøyters nåværende rolle i vaksinasjonstjenester i 36 land. De nye dataene viser at farmasøyters rolle har utviklet seg siden 2020. Ifølge rapporten er økningen delvis drevet av behovet for rask massevaksinering som følge av covid-19-pandemien. 

Les hele rapporten her.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2023
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring