Gå til innholdet

Apotekforeningen

Fra utlandet

Kunstig intelligens er nyttig i apotek- og farmasisektoren

KI-teknologi har revolusjonert farmasøytisk industri og apotekbransjen gjennom automatisering av tidkrevende, manuelle oppgavene. KI-teknologi kan bidra til bedre pasientbehandlingen med mer nøyaktige diagnoseverktøy.


Bing Copilot/ Jostein Soldal
24. januar 2024

Shutterstock

Vis Skjul bildetekst

Farmasøytisk industri og apotekbransjen har lenge vært avhengig av manuell arbeidskraft for å utføre oppgaver som krever nøyaktighet og presisjon. Med innføringen av KI-teknologi har det blitt mulig å automatisere mange av disse oppgavene, noe som har ført til økt effektivitet og nøyaktighet i bransjen.

KI-teknologi kan også bidra til å forbedre pasientbehandlingen ved å gi mer nøyaktige og pålitelige diagnoseverktøy. Dette kan føre til bedre behandlingsresultater og økt pasienttilfredshet.

Det er konklusjonen i en artikkel i Svensk Farmaci om bruk av kunstig intelligens (KI) i farmasien og apotekverdenen.

KI effektiviserer forskning og reduserer kostnader

En av de største fordelene med KI-teknologi i farmasøytisk industri og apotekbransjen er evnen til å analysere store mengder data raskt og nøyaktig. Dette kan hjelpe forskere og farmasøyter med å identifisere nye behandlingsmuligheter og utvikle mer effektive medisiner og vaksiner. KI-teknologi kan også bidra til å forbedre kvaliteten på medisiner og redusere risikoen for bivirkninger, kommer det frem av artikkelen i Svensk Farmasi.

Ved å analysere store mengder pasientdata kan KI-teknologi hjelpe leger og farmasøyter med å identifisere sykdommer og tilby mer effektive behandlingsalternativer.

I tillegg til å forbedre effektiviteten og nøyaktigheten i farmasøytisk industri og apotekbransjen, kan KI-teknologi redusere kostnadene. Ved å automatisere mange av de tidkrevende oppgavene som tidligere ble utført manuelt, kan bedrifter redusere behovet for manuell arbeidskraft.

Dette sammendraget er skrevet av Bing Copilot, og redigert av apotek.no-redaksjonen.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring