Gå til innholdet
Fra utlandet

Nordiske helsemyndigheter lot seg imponere av helsetjenester i norske apotek

Apoteksektoren i Norge samarbeider godt og har kommet langt i utviklingen av helsetjenester i apotek sammenlignet med de andre nordiske landene.


Vendil Åse
18. desember 2020

– Apotekforeningens presentasjon under den årlige sesjonen knyttet til apotekrelaterte temaer ble godt tatt imot av gruppen, sier Rita Hvalbye i Legemiddelverket.

– Apotekforeningens presentasjon under den årlige sesjonen knyttet til apotekrelaterte temaer ble godt tatt imot av gruppen, sier Rita Hvalbye i Legemiddelverket.

Shutterstock

Vis Skjul bildetekst

Det var etterlatt inntrykk da Norge og fagdirektør Hanne Andresen i Apotekforeningen deltok på et møte i en arbeidsgruppe om legemidler i Nordisk ministerråd onsdag 15. desember.

– Apotekforeningens presentasjon under den årlige sesjonen knyttet til apotekrelaterte temaer ble godt tatt imot av gruppen. Flere av de andre landene som ikke har kommet fullt så langt når det gjelder helsetjenester i apotek, lot seg inspirere. De ønsket å høre mer om videre utvikling ved en senere anledning, sier Rita Hvalbye, seniorrådgiver for metodevurdering og refusjon i Legemiddelverket.

Hanne Andresen holdt en kort presentasjon om Medisinstart, Inhalasjonsveiledning og influensavaksinering i norske apotek, både om tjenestene og hvordan de er blitt til. Hun fikk mange spørsmål.

– De andre nordiske landene var blant annet opptatt av at apotekbransjen samarbeidet og utviklet de nasjonale tjenestene sammen med helsemyndighetene. Enkelte lot seg også imponere over hvor godt apotekbransjen samarbeidet, slik at befolkningen får samme type tjeneste uansett hvilket apotek de bruker og hvor de befinner seg i landet, sier Andresen i Apotekforeningen.

Hvalbye i Legemiddelverket skriver i en e-post til apotek.no at gruppen konkluderte med at apotekenes rolle i lokalsamfunnet med tanke på økt fleksibilitet i de lokale helsetjenestene og redusert press på allmennleger, er et tema som bør diskuteres videre i 2021.

WGEMA (working group on exchange of information and experience in the medicines area) ble opprettet av Nordisk ministerråd i 2018, og er et forum bestående av myndigheter fra Danmark, Finland, Island, Sverige og Norge. Forumet består av flere arbeidsgrupper innenfor ulike definerte satsningsområder, og formålet er informasjonsdeling på legemiddelområdet med årlig rapportering tilbake til de nordiske helseministrene.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerApotekforeningen © 2021
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring