Gå til innholdet

Apotekforeningen

Fra utlandet

Ny internasjonal veileder om vaksinasjon i apotek

Vaksinering i apotek har blitt vanlig i mange land. Nå har den internasjonale farmasiorganisasjonen FIP laget en egen veileder.


Jostein Soldal
20. juni 2022

Vaksinering i apotek har blitt vanlig i mange land.

Shutterstock

Vis Skjul bildetekst

Apotekene er godt egnet for å tilby vaksinasjon og vaksinerelaterte tjenester, mener FIP. I internasjonal sammenheng har vaksinering i apotek blitt mye mer vanlig de siste årene. Det er bakgrunnen for at FIP nå har laget en veileder for hvordan apotek kan gjennomføre vaksinasjon og andre tjenester knyttet til vaksinering.

Veilederen fra FIP har to hovedtemaer. Den første handler om å sikre at grunnutdanning og opplæring utformes slik at fremtidens apotekpersonell er klare til å tilby vaksinerelaterte tjenester etter endt utdanning. Den andre handler om å gi støtte til dem som allerede arbeider i apotekene, for å sikre en kontinuerlig faglig utvikling som sikrer kunnskapen og ferdighetene som trengs.

­– Veiledningen skal både støtte praktiserende farmasøyter og de som underviser farmasistudenter, sier Dr. Catherine Duggan, administrerende direktør i FIP.

– At FIP, som har medlemmer fra de fleste land i verden, har sett behov for å lage en egen veileder, understreker at vaksinering i apotek er i sterk utvikling i veldig mange land. Mange land har fått øynene opp for at apotekene er veldig godt egnet for å tilby vaksinering til befolkningen, sier Hanne Andresen, fagdirektør i Apotekforeningen.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2022
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring