Gå til innholdet

Apotekforeningen

Fra utlandet

Vaksinasjon i apotek brer om seg i Sveits

I 40 prosent av landene i Europa kan folk gå på apoteket for å sette vaksine mot sesonginfluensa, for eksempel Danmark, Irland, Frankrike og Sveits. I Sveits begynte de med vaksinasjon i apotek for 2 år siden.


Vendil Åse
1. oktober 2018

Apotek i Sveits kan du få influensavaksine uten resept fra legen. Her er et apotek i bybildet i den gamle delen av Zurich.

Apotek i Sveits kan du få influensavaksine uten resept fra legen. Her er et apotek i bybildet i den gamle delen av Zurich. (Illustrasjon Shutterstock)

Vis Skjul bildetekst

I sveitsiske apotek er influensavaksinasjonen mer enn fordoblet på to år, viser en ny evaluering fra Pharma Suisse, paraplyorganisasjon for farmasøyter og apotek i Sveits. Sveitsere kan gå på apoteket for å sette vaksine uten henvisning fra lege.
 
Antall vaksinasjoner per apotek økte med 56 prosent og antall apotek som tilbyr vaksinasjon økte med 48 prosent fra sesonginfluensaen 2016/2017 til 2017/2018. Om lag 20 prosent av de som har tatt influensavaksinen i apoteket, tok vaksinen for første gang. 15 prosent oppga at de ikke ville ha vaksinert seg hadde det ikke vært for at det var tilgjengelig i apotek. Nesten 30 prosent av de som vaksinerte seg, var over 65 år.
 
Pharma Suisse estimerer at det i influensasesongen 2018/2019 vil halvparten av apotekene i Sveits tilby influensavaksine.

 

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2021
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring