Gå til innholdet
Helsepolitikk

Apotekenes tiltak mot legemiddelmangel godt mottatt av helseministeren

Helseminister Bent Høie hadde denne uken innkalt Apotekforeningen, Grossistforeningen og LMI til møte, der han ba om konkrete forslag til akuttiltak mot legemiddelmangel.


Jostein Soldal
19. september 2019

Helseminister Bent Høie inviterte apotek- og legemiddelbransjen og helseforvaltningen til møte for å finne tiltak mot legemiddelmangel.

Helseminister Bent Høie inviterte apotek- og legemiddelbransjen og helseforvaltningen til møte for å finne tiltak mot legemiddelmangel.

Helse- og omsorgsdepartementet

Vis Skjul bildetekst

– Våre forslag til tiltak mot legemiddelmangel ble godt tatt imot av Bent Høie. Våre tre viktigste forslag er å sørge for at flere legemidler på det norske markedet blir generisk byttbare, at apotekbransjen kan utvikle en god løsning for å skaffe Legemiddelverket oppdatert informasjon om lager av mangellegemidler og bedre muligheter for retur av legemidler fra apotek til grossist, forteller Per T. Lund i Apotekforeningen etter møtet.

Overfor NRK Dagsrevyen trakk helseministeren frem to tiltak som han mener kan iverksettes umiddelbart.

For det første, mener Høie, skal det vurderes tiltak for å skaffe alternativer for medisiner som ofte mangler.

– Det andre er å se på muligheten for at legemiddelverket kan bruke apotekenes oversikt over hva som finnes på lager når man er i en mangelsituasjon, sa Høie til NRK.

Apotekforeningen har spilt inn flere aktuelle tiltak for å avhjelpe legemiddelmangel, bl.a. må det fortsatt drives et offensivt arbeid med å skaffe utenlandske pakninger, det må etableres en egen mangelgruppe for primærhelsetjenesten i regi av Legemiddelverket, og det må vurderes utvidet mulighet til bytte av legemidler når mangler oppstår. 


TILBAKE

Relaterte artiklerApotekforeningen © 2020
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring