Gå til innholdet

Apotekforeningen

Helsepolitikk

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Apotekenes tiltak mot legemiddelmangel godt mottatt av helseministeren

Helseminister Bent Høie hadde denne uken innkalt Apotekforeningen, Grossistforeningen og LMI til møte, der han ba om konkrete forslag til akuttiltak mot legemiddelmangel.


Jostein Soldal
19. september 2019

Helseminister Bent Høie inviterte apotek- og legemiddelbransjen og helseforvaltningen til møte for å finne tiltak mot legemiddelmangel.

Helseminister Bent Høie inviterte apotek- og legemiddelbransjen og helseforvaltningen til møte for å finne tiltak mot legemiddelmangel.

Helse- og omsorgsdepartementet

Vis Skjul bildetekst

– Våre forslag til tiltak mot legemiddelmangel ble godt tatt imot av Bent Høie. Våre tre viktigste forslag er å sørge for at flere legemidler på det norske markedet blir generisk byttbare, at apotekbransjen kan utvikle en god løsning for å skaffe Legemiddelverket oppdatert informasjon om lager av mangellegemidler og bedre muligheter for retur av legemidler fra apotek til grossist, forteller Per T. Lund i Apotekforeningen etter møtet.

Overfor NRK Dagsrevyen trakk helseministeren frem to tiltak som han mener kan iverksettes umiddelbart.

For det første, mener Høie, skal det vurderes tiltak for å skaffe alternativer for medisiner som ofte mangler.

– Det andre er å se på muligheten for at legemiddelverket kan bruke apotekenes oversikt over hva som finnes på lager når man er i en mangelsituasjon, sa Høie til NRK.

Apotekforeningen har spilt inn flere aktuelle tiltak for å avhjelpe legemiddelmangel, bl.a. må det fortsatt drives et offensivt arbeid med å skaffe utenlandske pakninger, det må etableres en egen mangelgruppe for primærhelsetjenesten i regi av Legemiddelverket, og det må vurderes utvidet mulighet til bytte av legemidler når mangler oppstår. 

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring