Gå til innholdet
Helsepolitikk

– Farmasi gir meg den perfekte fagkombinasjonen

Dan Filip Blindheim valgte farmasi fremfor ingeniørstudiet. Han er overrasket over hvor bred utdanningen er og hvor mange ulike karriereveier som finnes.


Eva Cecilie Mo Skreiberg
4. mars 2019

Apotekforeningen jobber for at flere ungdommer skal velge å studere farmasi. Farmasiutdanningen gir studentene kompetanse til å jobbe som farmasøyt. Mange farmasøyter velger å jobbe i apotek - både vanlige apotek og sykehusapotek. Farmasøyter kan også jobbe i legemiddelindustrien, på sykehus, i offentlig forvaltning eller med forskning og undervisning. Mulighetene er mange! 

Les mer: Om farmasiutdanningen

En som har valgt å studere farmasi er Dan Filip Blindheim, som går sisteåret på master ved Universitetet i Bergen. 

- Jeg har en grunnleggende interesse for realfag, spesielt kjemi og biologi, og så er jeg interessert i helse og mennesker. Farmasi gir meg den perfekte fagkombinasjonen, sier Blindheim.

Dan Filip droppet sivilingeniørstudiet til fordel for farmasi, fordi han ønsket en realfaglig utdanning med fokus på helse. Han angrer ikke.

"Som farmasøyt kan jeg gjøre en forskjell og hjelpe pasienter i ulike situasjoner"

Jobber deltid på apotek
- Jeg synes farmasi hørtes spennende ut, men ante ikke at det var så mange karrieremuligheter. Du kan jobbe i apotek, på sykehus, i legemiddelindustrien, i det offentlige eller med forskning, sier Dan Filip, som jobber på apotek ved siden av studiene.

Farmasistudenten er overrasket over hvor mye forskjellig de lærer på studiet. Studentene må forstå biologi, kjemi og fysiologi.

– Vi farmasøyter opparbeider oss et utrolig bredt kunnskapsgrunnlag. I tillegg er det viktig å trene på å kommunisere, slik at vi kan forklare pasientene hvordan legemidlene faktisk fungerer, forteller farmasistudenten.  

Blindheim ser at selv små ting kan gi stor nytteverdi. For eksempel å informere pasienten om at han ikke må spise frokost før han tar pillen sin, slik at legemidlet faktisk kan bli tatt opp i kroppen.

Gjør en forskjell
– Alle bruker legemidler en gang i løpet av livet. Som farmasøyt kan jeg gjøre en forskjell og hjelpe pasienter i ulike situasjoner.

Nå prøver han å finne ut hva han vil gjøre etter studiet, men Blindheim synes at det er så mange muligheter.

–Sykehusapotek høres veldig spennende ut, eller kanskje jeg skal ta en doktorgrad og bli forsker? undrer han.  

- Jeg synes farmasi hørtes spennende ut, men ante ikke at det var så mange karrieremuligheter. Du kan jobbe i apotek, på sykehus, i legemiddelindustrien, i det offentlige eller med forskning, sier Dan Filip, som jobber på apotek ved siden av studiene.


TILBAKE

Relaterte artiklerApotekforeningen © 2019
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring