Gå til innholdet

Apotekforeningen

Helsepolitikk

H: Apotek kan bidra mer i medisinsk veiledning

VALG 2021: – Apotek er Norges fremste lavterskel helsetilbud og det kan samfunnet dra større nytte av, sier Sveinung Stensland fra Høyre.


Jostein Soldal
16. august 2021

– Jeg mener apotekene skal være et naturlig sted for å få satt vaksiner som den mot influensa, sier Sveinung Stensland fra Høyre. (Foto Stortinget)

Vis Skjul bildetekst

Apotek.no har stilt noen spørsmål til et knippe av landets fremste helsepolitikere. Frem mot stortingsvalget vil vi publisere de svarene vi får. Her svarer Sveinung Stensland fra Høyre.  

Hvilken rolle bør farmasøytene i apotekene ha i arbeidet for å sikre befolkningen trygg og riktig legemiddelbehandling?
– Apotekene kan og bør spille en større rolle for å sikre riktig legemiddelbruk. Vi har mange eksempler på at god og oppdatert informasjon fra apotek gir pasientene bedre trygghet og gjennomføring av legemiddelbehandling. I tillegg mener jeg apotek kan bidra mer innen annen medisinsk veiledning, apotek er Norges fremste lavterskel helsetilbud og det kan samfunnet dra større nytte av!

► I lys av de utfordringene primærhelsetjenesten står overfor, er det oppgaver du mener apotekene kan ta et større ansvar for i fremtiden?
– Jeg mener jeg det er flere oppgaver apotek kan ta et styørre ansvar for i fremtiden, som blant annet ulike former for kundeveiledning og  -oppfølging, enkle målinger og vaksinering.

Hva synes du om at Oslo kommune bruker apotek for å øke kapasiteten til å vaksinere innbyggere mot covid-19?
­– Det er et godt eksempel på potensialet i å bruke apotekene mer aktivt for å nå våre felles mål for helsetjenesten.

Høsten 2020 vaksinerte apotek 100 000 risikoutsatte innbyggere mot influensa. Hvilken rolle mener du apotekene bør ha i vaksinasjonsprogrammene fremover?
– Jeg mener apotekene skal være et naturlig sted for å få satt vaksiner som den mot influensa. Det er trygt og enkelt, samtidig som vi sparer masse ressurser ved å bruke en allerede eksisterende ressurs som jo apotekene er. 

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2021
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring