Gå til innholdet

Apotekforeningen

Helsepolitikk

Krysser fingrene for flere søkere til farmasi

Søknadsfristen til høyere utdanning er over. I løpet av mars og april har over 5 500 personer sjekket ut farmasiutdanningen.


Vendil Åse
21. april 2023

Det mangel på farmasøyter i Norge. (Foto Nicolas Tourrenc)

Vis Skjul bildetekst

Apotekforeningen har akkurat avsluttet sin årlige rekrutteringskampanje for å få flere til å velge farmasistudiet.

– For å øke kjennskapen til farmasiutdanningen har vi i år hatt mange ulike aktiviteter. Nå blir det spennende å se søkertallene, sier Jostein Soldal, kommunikasjonssjef i Apotekforeningen.

Les også: Fire grunner til å studere farmasi

Apotekforeningen har hatt noen aktive måneder frem mot søknadsfristen 15. april.

– Vi har blant annet deltatt på utdanningsmessen i Telenor Arena, der 15 000 ungdom var innom. Vi har informert studieveiledere, løftet frem flinke farmasøyter og spredd kunnskap i sosiale medier. I tillegg har vi oppfordret apotekansatte og studenter til å fortelle ungdom om utdanningen og jobbmulighetene, sier Soldal.

I tillegg er det publisert flere intervjuer med farmastudenter og nyutdannede som har fått jobb i apotek.

Les: – Farmasi var et bevisst valg!

Nytt av året er nye brosjyrer og plakater, og nye nettsider på farmasifag.no. 5 600 personer har vært inne på de nye nettsidene i løpet av mars og april. Mange har vært nysgjerrige på «Fire grunner til å studere farmasi».

– Mange apotek har også bestilt brosjyrer og deltatt på lokale utdanningsmesser. Over 20 videregående skoler og ungdomsskoler har fått besøk av farmasistudenter som har holdt foredrag om farmasiutdanningen, sier han.

Nå blir det spennende å se søkertallene, sier Jostein Soldal, kommunikasjonssjef i Apotekforeningen.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2023
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring