Gå til innholdet

Apotekforeningen

Helsepolitikk

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Lov om e-helse trekkes tilbake

Den 16. oktober publiserte regjeringen en melding om at den foreslåtte loven om e-helse trekkes tilbake. Det synes Apotekforeningen er positivt.


Eva Cecilie Mo Skreiberg
23. oktober 2020

Det har kommet «vesentlige innvendinger» mot e-helseloven etter at Stortinget avholdt høring tidligere i oktober.

Det har kommet «vesentlige innvendinger» mot e-helseloven etter at Stortinget avholdt høring tidligere i oktober.

Illustrasjon fra Apotekforeningen

Vis Skjul bildetekst

I meldingen skriver regjeringen at de «har søkt å få til gode, transparente og forutsigbare premisser for en samordnet og helhetlig nasjonal e-helseutvikling», men at det har kommet «vesentlige innvendinger mot deler av loven» under debatten og høringen som ble avholdt tidligere i oktober.  

Dette handler både om direktoratets oppgaver, dets kompetanse til å gi pålegg og regulering av plikten til private aktører.

Direktør for e-helse i Apotekforeningen, Anne-Lise Härter, synes det er positivt at regjeringen trekker tilbake e-helseloven blant annet som følge av foreslått regulering av plikten til private aktører.

– Vi mener at loven både la opp til et urimelig krav om betaling for e-resept, en myndighetspålagt løsning, i tillegg var det en urimelig forskjellsbehandling av private aktører. Dette gjennom at apotek og bandasjist var eneste private aktører som var foreslått å betale for bruk av en nasjonal løsning. Det bryter med prinsippet om likebehandling av aktører som skal bruke myndighetspålagte løsninger, sier hun.

Videre skriver regjeringen at «for å kunne ta hensyn til flere av disse (vesentlige innvendingene), er det behov for vesentlige endringer. Dette er endringer som best vil bli ivaretatt med et grundig forarbeid».

– Jeg tolker dette som en anerkjennelse av våre innspill i prosessen. Det er ikke uventet at regjeringen ber om en grundigere gjennomgang før e-helseloven kan fremmes på nytt. Vi venter tålmodig og skal være en konstruktiv samarbeidspartner da også, avslutter Härter.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring