Gå til innholdet

Apotekforeningen

Helsepolitikk

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Stortingspolitikere fikk ny innsikt i apotekhverdagen

I august har flere stortingspolitikere tatt turen innom sitt lokale apotek for å lære mer om det samfunnsoppdraget apotekene fyller.


Jostein Soldal
5. september 2019

Stortingsrepresentant Geir Jørgen Bekkevold (KrF) fikk ny kunnskap om apotek i kommunehelsetjenesten, LAR-tilbudet og nye helsetjenester. Fra v. Oddbjørn Tysnes, Bekkevold og apotker Rikardur Robertsson

Stortingsrepresentant Geir Jørgen Bekkevold (KrF) fikk ny kunnskap om apotek i kommunehelsetjenesten, LAR-tilbudet og nye helsetjenester. Fra v. Oddbjørn Tysnes, Bekkevold og apotker Rikardur Robertsson

Privat

Vis Skjul bildetekst

– Det foregår veldig mye viktig arbeid i et apotek som kundene aldri ser. Det foregår kvalitetssikring og ytes helsehjelp uten av han som står foran skranken egentlig oppdager det. Stortingspolitikere er også syke eller pårørende til syke, og har et forhold til apotek som kunde eller pasient. Nå ville vi vise dem hva som skjer bak resepturen også, forteller Oddbjørn Tysnes i Apotekforeningen. Han deltok på alle de fire apotekmøtene på Øst-, Sør- og Vestlandet.

Leder i helse- og omsorgskomiteen, Geir Jørgen Bekkevold besøkte Vitusapotek Herkules i Skien. Samtalen med apoteker Rikardur Robertsson dreide seg bl.a. om hvordan apotek kan bidra inn i kommunehelsetjenesten med legemiddelgjennomganger, tilbudet til LAR-pasienter og nye helsetjenester i apotek.

Torill Eidsheim fra Høyre hadde tatt med seg lokalpolitiker Christel Håland fra nye Alver kommune for å besøke Apotek 1 Manger og apoteker Hans Christian Svendsen. Noe av formålet med å invitere stortingspolitikere på apotekbesøk, er å vise hvor sammensatt apotekenes oppgaver er, fra det rutinepregede til svært komplekse problemstillinger som må løses for pasienten der og da.

Vil prioritere farmasøytrekvirering av vaksiner
På Apotek 1 Krøgenes, også utenfor Arendal, fikk Åshild Bruun-Gundersen fra Fremskrittspartiet høre hvordan influensavaksinering foregår i apotek. Apoteker Terese Marcussen fortalte at kundene er veldig fornøyde med det lett tilgjengelige tilbudet. Bruun-Gundersen lovet å følge opp Stortingets merknad om at apotekfarmasøyter må kunne rekvirere influensavaksiner, for å gjøre tilbudet enda lettere tilgjengelig.

– Det er veldig positivt at stortingspolitikere nå signaliserer at de vil ha fortgang i arbeidet med å gi apotekfarmasøyter rekvireringsrett for vaksiner. Sveinung Stensland (H) sa før sommeren at nå må departementet «få ut fingen». Når Bruun-Gundersen er av samme oppfatning, er det håp om at noe snart vil skje, forteller Tysnes.

Legemiddelmangel på dagsorden
Det siste året har det vært stor politisk interesse for hvordan man kan løse alle situasjonene med legemiddelmangel. Arbeiderpartiets Tellef Inge Mørland har vært veldig opptatt av temaet. Derfor la apoteker Rune Amundsen på Vitusapotek Stoa utenfor Arendal vekt på å forklare hvordan apoteket jobber for å løse flest mulig mangelsituasjoner.

Mørland hadde med seg ordfører Robert Nordli i Arendal, som var opptatt av hvordan kommunen og apoteket som har kommunale leveranser samarbeider. Han var også opptatt av hvordan apoteket kan hjelpe kommunen med legemiddelhåndteringen. 

Stortingsrepresentant Torill Eidsheim og lokalpolitiker Christel Håland fikk høre om apotekets varierte og sammensatte oppgaver fra apoteker Hans Christian Svendsen. av apoteker

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring