Gå til innholdet

Apotekforeningen

Helsepolitikk

Takst for Inhalasjonsveiledning og Medisinstart blir prisjustert 1. januar 2021

Helse- og omsorgsdepartementet har bestemt at takstene for de offentlige helsetjenestene Inhalasjonsveiledning og Medisinstart skal prisjusteres med 2,3 prosent. – Dette er veldig gledelig, sier Oddbjørn Tysnes.


Vendil Åse
15. desember 2020

Dette er et viktig prinsipp for oss. Vi er glade for at Helse- og omsorgsdepartementet nå prisjusterer helsetjenestene i apotek fra 1. januar, sier Oddbjørn Tysnes, direktør for næringspolitikk i Apotekforeningen.

Dette er et viktig prinsipp for oss. Vi er glade for at Helse- og omsorgsdepartementet nå prisjusterer helsetjenestene i apotek fra 1. januar, sier Oddbjørn Tysnes, direktør for næringspolitikk i Apotekforeningen.

Vis Skjul bildetekst

Apotekforeningen har lenge tatt til orde for prisjustering av kronetillegget i avansen og på takstene for de offentlige tjenestene i apotek.

– Et viktig prinsipp
– Alle andre priser og takster for helsetjenester og helsehjelp i helsetjenesten for øvrig er gjenstand for en eller annen form for prisjustering, og alle utgifter som lønninger og husleie stiger. Så dette er et viktig prinsipp for oss. Vi er glade for at Helse- og omsorgsdepartementet nå prisjusterer helsetjenestene i apotek fra 1. januar, sier Oddbjørn Tysnes, direktør for næringspolitikk i Apotekforeningen.

Helse- og omsorgsdepartementet har bestemt at Medisinstart og Inhalasjonsveiledning skal få en prisøkning på 2,3 prosent fra 1. januar 2021. Det betyr at Inhalasjonsveiledningen skal refunderes med kr. 82 (gammel takst var kr 80) og Medisinstart dekkes med kr 230 (gammel takst var kr 225).

Kronetillegget i avansen må også prisjusteres
I forbindelse med behandlingen av helsebudsjettene for to og tre år siden, ble apotekavansen på reseptlegemidler lagt om ganske kraftig. Omleggingen gikk fra en avanse beregnet ut ifra en prosentandel til at det aller meste nå har et fast kronebeløp. Apotekene ønsket denne endringen velkommen. 

– Men da denne endringen kom i 2018, ble det ikke lagt inn en forutsetning om jevnlig prisjustering av disse tilleggene. Det er ikke bærekraftig, og gir en automatisk reduksjon i apotekavansen på flere titalls millioner kroner hvert år, sier Tysnes.

Han har flere ganger tatt til orde for at apotekavansen skal prisjusteres fra 2021, sist på budsjetthøringen i Stortingets helse- og omsorgskomité 27. oktober.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2022
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring