Gå til innholdet

Apotekforeningen

Helsepolitikk

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Tverrfaglig diskusjon om antibiotikaresistens

I slutten av september inviterte Farmaceutene og Apotekforeningen Legeforeningen, Veterinærforeningen og Tannlegeforeningen til et arbeidsmøte for å diskutere felles innsats mot antibiotikaresistens.


Jostein Soldal
30. september 2016

Foreningene som representerer de som forskriver antibiotika er alle enige om at også Norge har utfordringer knyttet til antibiotikaresistens.

Foreningene som representerer de som forskriver antibiotika er alle enige om at også Norge har utfordringer knyttet til antibiotikaresistens.

Cathrine Klerck Fransson/Norges Farmaceutiske Forening

Vis Skjul bildetekst

Blant innlederne på møtet var direktøren for den internasjonale farmasiføderasjonen (FIP), Luc Besançon. Han kunne fortelle om tankevekkende fakta om utviklingen vi står overfor.

– Antibiotikaresistens er i ferd med å bli et omfattende verdensproblem. Hvis ingenting gjøres vil det innen 2050 dø én person hvert tredje sekund på grunn av infeksjoner som er antibiotikaresistente. Det haster å gjøre noe, og det er derfor FN og Verdens helseorganisasjon (WHO) presser myndigheter rundt om i verden til å komme opp med handlingsplaner for å få ned antibiotikabruken.

– Jeg er i Norge for å presentere hvilken rolle farmasøyter kan ha i arbeidet med å få ned antibiotikabruken, og for å bidra i diskusjonen andre helseaktører når en nasjonal handlingsplan for antibiotikaresistens diskuteres, sier Besançon til apotek.no.

Foreningene som representerer de som forskriver antibiotika er alle enige om at også Norge har utfordringer knyttet til antibiotikaresistens. Men de kan og fortelle om positive utviklingstrekk, som at bruken av antibiotika til fisk er redusert med 99 prosent, og at mange pasienter har endret holdning til behovet for antibiotika i det siste.

– Det er viktig og positivt at de ulike helseprofesjonene, både de som forskriver og vi som utleverer, setter seg ned sammen for å diskutere hva vi hver for oss og sammen kan gjøre for å redusere antibiotikabruken. Det er viktig at vi har felles budskap til pasientene, og at vi kan samarbeide lokalt med kunnskapsdeling og erfaringer, sier Per Kristian Faksvåg i Apotekforeningen etter møtet. 

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring