Gå til innholdet

Apotekforeningen

Helsepolitikk

Unge voksne velger apotek for å ta koronavaksinen

55 kommuner får vaksinehjelp fra 160 apotek. Daglig får over 1500 nå vaksinen sin i et apotek. – Det er veldig gledelig å se at så mange bruker apotekene for å få vaksinen, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol.


Jostein Soldal
26. januar 2022

Bilde av Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol og apoteker Tonje Tobiassen

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol fikk se hvordan koronavaksinering i apotek fungerer på Apotek1 Ski Storsenter. Hun ble tatt godt imot av apoteker Tonje Tobiassen.

Apotekforeningen

Vis Skjul bildetekst

Av de mer enn 20 000 som hittil har fått koronavaksinen i apotek, er over halvparten under 45 år.

– At de yngre, som det har vært vanskelig å nå i vaksinesentrene, nå kommer til apotekene for å ta vaksinen, er veldig positivt. Det viser at apotekene kan være et viktig supplement for grupper det ellers er vanskelig å nå, sier Hanne Andresen i Apotekforeningen.  

– Erfaringene så langt med koronavaksinering i apotek er veldig positive. Tilbakemeldinger fra kunder tyder på at tilbudet blir satt stor pris på. Det er enkelt, og mange føler at det er tryggere enn å oppsøke de store vaksinesentrene. Vi ser også at det er en del som velger å ta 1. dose når det har blitt mulig å vaksinere seg i apotek, forteller Andresen.

Det er nå over 160 apotek som tilbyr koronavaksinering på vegne av kommuner. 55 kommuner har inngått avtaler med apotek om vaksinering. I disse kommunene bor over 1/3 av landets befolkning, så tilbudet er tilgjengelig for mange.

– Det fungerer godt å bruke apotekene som et supplement til kommunens tilbud. Det er veldig morsomt å se i praksis. Vi er glade for og stolt av at kommunene bruker den standardavtalen som vi har laget for samarbeid med apotek, sa helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol da hun besøkte Apotek 1 Ski Storsenter i Nordre Follo.

Når mål om vaksinedekning

Koronavaksinering i apotek har blitt mulig takket være et tett samarbeid mellom Helse- og omsorgsdepartementet, KS, FHI, Helsedirektoratet og en samlet apotekbransje. Det er blant annet laget en standardavtale som kommuner og apotek kan bruke, og apotekene har fått en takst for vaksinering. Vaksinering i apotek er gratis.

­De kommunene der apotek foreløpig har satt flest vaksiner, er: Bergen, Bærum, Gran, Askøy og Øygarden.

I alle disse kommunene er det over 1000 innbyggere som har tatt vaksinen i et apotek.

– Det å kunne gå innom apoteket utenom åpningstiden til vaksinesenteret er et viktig og godt supplement. Å se at så mange bruker det, er veldig gledelig. Da får vi opp antall vaksinerte, som er målsetningen vår, sier Kjerkol.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artikler



Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring