Gå til innholdet

Apotekforeningen

Portrett

– Farmasi er den perfekte middelvei!

Gøril Laugsand vurderte å søke sykepleie eller kjemi, men fant ut at farmasi ga henne den beste kombinasjonen. Nå går hun siste året på master ved UiT Norges arktiske universitet og har allerede funnet sin karrierevei.


Eva Cecilie Skreiberg
17. mars 2023

Farmasiutdanningen er svært tøff, men også spennende. Jeg elsker at alle fagene er utfordrende på ulike måter. Det føles aldri kjedelig, sier femteårsstudent Gøril Laugsand. (Foto: Privat)

Vis Skjul bildetekst

Hvorfor valgte du å studere farmasi?

Jeg sto mellom å søke sykepleie og kjemi. Jeg ønsket både å være helsepersonell, men hadde også lyst til å utvikle kunnskapen min innenfor realfag. Kun en måned før fristen gikk ut fikk jeg vite om farmasi på en utdanningsmesse, og jeg fant raskt ut at farmasi var en perfekt middelvei!

Jeg visste svært lite om farmasi før dette, og assosierte det egentlig kun med apotek uten å ha kjennskap til hvor mye kompetanse de ansatte der har.

Hvordan er farmasiutdanningen?

Farmasiutdanningen er svært tøff, men også spennende. Jeg elsker at alle fagene er utfordrende på ulike måter, det gjør at det blir en slags driv gjennom studiet og det føles aldri kjedelig.

Man må være forberedt på hardt arbeid, men farmasistudiet gir mye mestringsfølelse.

Hvordan er studiemiljøet?

Miljøet på farmasi er ikke særlig stort i Norge, og det ser man på studiene også. Jeg studerer i Tromsø, og her blir man lett kjent på tvers av kullene.

Det arrangeres mye gøy både innad og på tvers av kullene, og det er lett å få seg gode venner. Ellers er det mye faglige arrangementer som både øker kunnskap og trivselen.

Kan man jobbe ved siden av studiet?

Man kan fint kombinere jobb og studier på farmasi, eller, jeg har i hvert fall fått det til. Å jobbe et par ettermiddager eller en lørdag i blant går helt fint så lenge man legger opp til det og har litt struktur i studiehverdagen. Jeg jobber selv på apotek ved siden av studiet.

Min erfaring er at apotekene har god forståelse for at vi har mye å gjøre iblant og tilrettelegger deretter.

Hvor ser du for deg å jobbe etter utdanningen?

Det er svært mye man kan gjøre etter farmasistudiet, spesielt med en mastergrad som jeg tar nå. Når man har bachelor er det i utgangspunktet apotek man kan få jobb, og det kan absolutt være nok! Det er mye spennende erfaringer å få der.

Etter endt master kan man bli apoteker (sjef i apotek), jobbe på sykehus, med rådgivning, på produksjonslab, i legemiddelverket og masse mer. Jeg skal starte som apoteker rett etter studiet, det gleder jeg meg til!

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2023
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring