Gå til innholdet

Apotekforeningen

Portrett

Farmasistudiet var puslebiten som manglet

Elizabeth Gashi gikk fra å jobbe som apotektekniker til å bli reseptarfarmasøyt. Nå tar hun master i farmasi.


Eva Cecilie Mo Skreiberg
16. februar 2024

Jeg vil anbefale farmasiutdanningen til alle som er glad i realfag, spesielt kjemi og biologi, og i tillegg liker å jobbe med mennesker. Farmasi tilbyr en unik kombinasjon av disse, sier masterstudent Elizabeth Gashi. (Foto: privat)

Vis Skjul bildetekst

Hvorfor valgte du farmasistudiet?

Med min bakgrunn som apotektekniker var det et naturlig skritt å videreutvikle meg ved å studere farmasi. Lite ante jeg at dette valget ville åpne dørene til en langt større verden.  

Farmasiverden er enorm, og selv om apotekvirksomheten er en vesentlig del av den, er det mye å utforske. Den omfattende kunnskapen man tilegner seg innen farmasi og mulighetene for personlig utvikling motiverte meg sterkt.

Hvordan er farmasiutdanningen?

Farmasiutdanningen er både spennende og utfordrende. Det er viktig å følge med fra starten og se den røde tråden gjennom studiet. Til slutt sitter man igjen med unik kunnskap.

Jeg vil anbefale farmasiutdanningen til alle som er glad i realfag, spesielt kjemi og biologi, og i tillegg liker å jobbe med mennesker. Farmasi tilbyr en unik kombinasjon av disse. 

Å kunne kombinere kunnskap fra legemiddelkjemi og farmakologi til klinisk praksis er som å finne den manglende puslebrikken. Plutselig ser du hele bildet.

Hvordan er studiemiljøet?

Det er et godt studiemiljø på universitetet i Tromsø.  Farmasiutdanningen har mange aktive studentforeninger, som for eksempel Placebo i Tromsø og Farmasøyter Uten Grenser.

De arrangerer ulike events som bringer studenter fra forskjellige kull sammen. Det bidrar til at alle blir kjent med hverandre og skaper et samhold på tvers av studieårene.  Jeg synes det er viktig å ta vare på hverandre og møte alle med et smil. 

Hvorfor er farmasøyter viktige i dag?

Med en aldrende befolkning og en økning i legemiddelbruk, ser jeg at farmasøytens rolle i samfunnet vokser. Vi har en unik mulighet til å gjøre en forskjell med den kunnskapen vi besitter. Jeg er overbevist om at en mer aktiv bruk av farmasøyter i samfunnet vil være fordelaktig.  

Som reseptarfarmasøyt fikk jeg mulighet til å tilby “Medisinstart” der jeg fikk brukt min faglige kunnskap i større grad. Denne erfaringen inspirerte meg til å ta en master i farmasi.

Kan man jobbe ved siden av studiet?

Det er absolutt mulig å jobbe ved siden av studiet. En av fordelene ved farmasiutdanningen er at du får muligheten til å forme karriereveien din allerede fra begynnelsen.

Jeg har jobbet på apotek gjennom hele studietiden, noe som har vært både lærerikt og verdifullt for meg. Man møter mange av medstudentene sine på jobb og blir kjent på en annen måte.

Hvor ser du for deg å jobbe etter utdanningen?

Jeg startet på masteren for å kunne få flere muligheter på jobbmarkedet. Jeg er veldig åpen for hva de mulighetene er og er ivrig etter å utforske nye veier.

Det er noen bedrifter som har fanget min interesse, og selv om jeg ikke har søkt på noen stillinger ennå, ser jeg frem til se hva disse selskapene kan tilby og hva jeg kan bidra med.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring