Gå til innholdet

Apotekforeningen

Portrett

I sin fars fotspor

Andreas Vik går sisteåret på integrert master i farmasi. Forrige uke stod han på stand i Realfags-bygget for å snakke om farmasistudiet til nye studenter. Selv fikk han høre om farmasi fra sin far.


Eva Cecilie Mo Skreiberg
14. mars 2024

Bilde av Andreas Vik farmasistudent

Andreas Vik valgte kjemi og fysikk på videregående fordi han var svært interessert i realfag. Det gjorde at veien til farmasistudiet ble enklere, i tillegg er faren utdannet farmasøyt.

Apotekforeningen

Vis Skjul bildetekst

 Hvorfor valgte du farmasi? 

Jeg valgte kjemi og fysikk allerede i 2.klasse. Jeg liker å jobbe med mennesker og jeg er svært interessert i realfag.  

Jeg har en far som er utdannet farmasøyt og jobbet på apotek. Mye har endret seg siden faren min gikk ut fra studiet. Noen av foreleserne er de samme, men mye har forandret seg på 20 år. 

Hvordan er studiemiljøet? 

Studiemiljøet på Universitetet i Oslo er veldig bra. Vi er en god gjeng som har gått sammen i snart fem år. Det er vi som drar på hytteturer for å gå på ski, vi drar på kongresser og farmasiballet.  

Årene har gått veldig fort, to år med covid, et halvt år med praksis i apotek. Nå er det masteroppgave, og etter det skal jeg søke en jobb.  

Er det mulig å jobbe ved siden av? 

Ja, det er det. Apotekene har lange åpningstider og åpent på lørdager.  Å jobbe for eksempel annenhver lørdag er absolutt overkommelig. For meg har det vært veldig nyttig å jobbe ved siden av studiene.

Nå jobber han på sykehusapoteket på Aker. Vik forteller at da han lærte om antibiotika i forelesningene, tok han det med på jobben og var opptatt av å fortelle pasientene om de ulike typene antibiotika.  

Hva er ditt beste tips for å lykkes med farmasiutdanningen?

Mitt beste tips er å se for deg hvordan du skal bruke kunnskapen i jobben din om 5 år. Det er mye vi ofte lurer på hvorfor vi lærer. Men hvis du tenker litt lenger frem, vil alt henge sammen med alt. Det gjør at du er mer sikker når du står i en arbeidsoppgave ute i yrkeslivet.  

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring