Gå til innholdet

Apotekforeningen

Portrett

Ildsjel for digitalisering i apotekbransjen

Anne-Lise Härter, direktør for e-helse i Apotekforeningen, ble tildelt Ildsjelprisen da Digitaliseringskonferansen ble avholdt denne uken.


Eva Cecilie Skreiberg
1. juni 2023

Overrekkelsen av Ildsjelprisen fant sted på Digitaliseringskonferansen. F.v. Anne-Lise Härter, lege og medgründer Marius Christensen og avdelingsdirektør i Digitaliseringsdirektoratet Jens Nørve.

Digitaliseringsdirektoratet

Vis Skjul bildetekst

Det var fjorårets vinner, lege og medgründer av Helseboka, Marius Christensen, som delte ut prisen.

– Gratulerer så utrolig mye til Anne-Lise for Ildsjelprisen, den er vel fortjent, skriver Christensen i sitt innlegg på LinkedIn.

Christensen trekker særlig frem Härters innsats over mange år for digitalisering av helsevesenet. 

– Dette er en vandrepokal som på en uhøytidelig måte hedrer ildsjeler som jobber for digitalisering. Grunnideen er at den forrige vinneren selv bestemmer og begrunner valget av årets prisvinner. En pris fra ildsjel til ildsjel, sier Jens Nørve, avdelingsdirektør i Digitaliseringsdirektoratet.

Overrekkelsen fant sted på Digitaliseringskonferansen.

– Først og fremst tusen takk for prisen. Jeg har vært veldig heldig som har fått jobbe med så mange flinke folk og ildsjeler, både i organisasjonene jeg har jobbet i og hos samarbeidsaktører som Helseboka, sa Anne-Lise Härter.

I sin takketale trakk hun særlig frem arbeidet med e-resept.

– Det var den første store samhandlingsløsningen i sektoren som ga stor nytte både for innbyggere og helsepersonell, sa hun.

Konkurrenter som samarbeider

Härter bidrar blant annet i apotekenes utvikling av en felles digital samhandlingsplattform, kalt Eik.

– Deling av pasientopplysninger på tvers av aktører i helsesektorene er et nasjonalt målbilde, men helsesektoren sliter med å få dette til. Det er derfor fasinerende og inspirerende at en bransje bestående av konkurrenter evner å enes om utvikling av en felles løsning, sa hun.

Hun synes det er veldig spennende å få delta i arbeidet med å etablere en styringsmodell for løsningen og en samarbeidsmodell for etterlevelse av de juridiske kravene.

– Jeg er også stolt av å jobbe med en bransje som tenker innovativt og som er opptatt av pasientsikkerhet og samhandling, gjennom å utvikle og innføre en ny felles samhandlingsløsning, avslutter Härter.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring