Gå til innholdet

Apotekforeningen

Portrett

– Jeg har alltid likt kjemi

Torsdag var det «Åpen dag» på Universitetet i Oslo. Der stod farmasistudenter på stand for å snakke med elever fra videregående skoler om farmasistudiet og farmasøytyrket.


Eva Cecilie Skreiberg
13. mars 2023

Vivian Tran og Elise Stenstad står på stand for å besvare spørsmål fra potensielle farmasistudenter. Flere ungdommer har vært innom standen, mange lurer på hva farmasi er og hva farmasøyter gjør.

Apotekforeningen

Vis Skjul bildetekst

Rundt en måned til søknadsfristen for høyere utdanning, er det fortsatt mange unge som ikke har bestemt seg for hvilket studie de skal velge.

– De fleste lurer på hva farmasi er, hva forskjellen mellom medisinstudiet og farmasistudiet er og hvilke fag man trenger for å komme inn, forteller Elise Stenstad.

Hun er tredje års farmasistudent og leder av farmasøytisk fagutvalg ved Universitetet i Oslo. Mange var innom de to standene til Farmasøytisk institutt. Stenstad forteller at brosjyrene om farmasiutdanningen ble revet bort.

Uante jobbmuligheter

Stenstad og studievenninnen Vivian Tran står på stand for å besvare spørsmål fra potensielle farmasistudenter. Flere ungdommer har vært innom standen, som er godt plassert innimellom de andre helseutdanningene.

– Mange lurer på hvor en farmasøyt kan jobbe. Jeg forteller at de har mange muligheter. De kan jobbe på apotek, i industrien og hos helsemyndighetene, sier Tran.  

Mange av elevene som er innom standen innser at de ikke har de fagene de trenger for å komme inn på farmasistudiet. Selv har Tran vist hva hun skulle studere siden starten av videregående.

– Jeg har alltid likt kjemi og faren min var en tydelig pådriver for at jeg burde velge farmasi, sier hun.

Gøy med praksis i apotek

I realfagsbygget står tredjeårsstudentene Elisabeth Leite og Nora Lødøen. De har tatt seg en pause fra praksisperioden i apotek for å stå på stand for farmasi.

– Det er overraskende gøy å jobbe i apotek. Jeg tror apotekene vil se ganske annerledes ut om 50 år. Jeg håper fremtidens apotek kan tilby flere tjenester og yte mer helsehjelp, sier Leite.

Lødøen har praksis på apoteket rett ved Legevakten i Oslo. Hun erfarer spesielt hvor viktig informasjonsrollen til farmasøyter er.

– Det er mange som ikke vet at de ikke skal kombinere ulike typer legemidler. For eksempel har noen stått i fare for å ta for mye paracetamol fordi virkestoffet finnes i et annet legemiddel de bruker. Når jeg opplyser om dette blir de veldig takknemlige, avslutter hun.  

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring