Gå til innholdet

Apotekforeningen

Portrett

– Som farmasøyt er man ettertraktet og kan jobbe i hele landet

Annie Tangstad valgte farmasi fordi hun ønsket å kombinere realfag med helse. Nå bruker hun sin farmasøytiske kompetanse til løse nye problemstillinger og hjelpe til i krevende situasjoner på Apotek1 Jevnaker.


Eva Cecilie Skreiberg
29. mars 2023

Hvorfor valgte du å studere farmasi?

Valget falt på farmasi fordi jeg ønsket å jobbe med noe helserelatert, samtidig som jeg ønsket å få bruk for min realfagskompetanse fra videregående. Farmasi virket som et godt valg for meg. I tillegg skjønte jeg at man er ettertraktet som farmasøyt, og at man kan jobbe hvor som helst i landet.  Jeg hadde veldig lite kunnskap om farmasi før jeg søkte. Det jeg visste hadde jeg lest meg opp på selv.  

Hvordan er farmasiutdanningen?

Farmasiutdanningen er ganske omfattende og til en viss grad krevende, men det er også veldig interessant og man lærer mye.  Det er greit å vite at mye av studiet består av kjemi og at det derfor er en fordel om man har interesse for dette faget.

Min erfaring er at studiemiljøet er litt varierende på de forskjellige studiestedene. Men det kommer også litt an på hva man legger i det selv. Det finnes studentforeninger og diverse verv man kan ta på seg om man ønsker å være litt mer sosial. Ellers er studiet lagt opp til samarbeid og læring i grupper. Det opplevde jeg som positivt.

Kan man jobbe ved siden av studiet?

ja, det kan man og det er en fordel når man skal ut i praksis eller søke jobb etter utdanningen. Jeg jobbet på litt ulike apotek i ferier, ettermiddager og helger, og syntes at det gikk veldig fint. Men man bør være strukturert og ha en klar studieplan for å ikke bli hengende bakpå i fagene.

Arbeidshverdagen i apotek er givende og varierende, og jeg opplever nesten daglig nye problemstillinger.  

Hvordan er arbeidsdagen din?

Dagen består mest av kundebehandling og veiledning, men jeg har også andre oppgaver knyttet til mine ansvarsområder i apoteket. Vi tilbyr stadig flere helsetjenester og får mer ansvar i apotekene. Det er veldig gøy. 

Akkurat nå har vi utfordringer med leveringsvansker på diverse legemidler. Det resulterer i en rekke telefonsamtaler til naboapotek eller foreskriver for å finne alternativ legemiddelbehandling. Det er fint at mine farmasøytiske kunnskaper kan være til hjelp i en krevende situasjon. 

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2023
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring