Gå til innholdet

Apotekforeningen

Statistikk

100 000 har tatt influensavaksine i apotek i oktober

Apotekene vaksinerer rekordmange nordmenn mot influensa i år. Godt over halvparten er over 65 år og i risikogruppen.


Jostein Soldal
1. november 2022

– Muligheten for å ta influensavaksinen har blitt veldig godt kjent, og det er flott at så mange har benyttet seg av det, sier Hanne Andresen. (Foto Apotekforeningen.)

Vis Skjul bildetekst

– Muligheten for å ta influensavaksinen har blitt veldig godt kjent, og det er flott at så mange har benyttet seg av det. At godt over halvparten av dem som hittil har blitt vaksinert er over 65 år, viser at apotekene når mange av dem som er i risikogruppen for alvorlige komplikasjoner, sier fagdirektør Hanne Andresen i Apotekforeningen.  

Befolkningen har også fått med seg at man ikke trenger resept fra legen for å ta vaksinen i apotek. 95 prosent av dem som er vaksinert i apotekene, har fått rekvirert vaksinen av en apotekfarmasøyt.  

– Det er veldig gode erfaringer med at apotekfarmasøyten kan rekvirere vaksinen, så man ikke trenger belaste legene med å få en resept. Ordningen har gjort vaksinering i apotek enda enklere for befolkningen, sier Andresen. 

Flest vaksinerer seg i Viken og Vestland 

Nesten alle apotek tilbyr nå influensavaksinering, og tilbudet er tilgjengelig i alle deler av landet.  

Det er innbyggerne i Viken og i Vestland som i størst grad har brukt apotek til vaksinering. Lavest andel er det i Agder og Finnmark.  

– Ikke utsett vaksineringen 

Ved utgangen av oktober er det 106 000 personer som er influensavaksinert i apotek. FHI anbefaler å ta vaksinen i løpet av oktober eller november.  

– Influensavaksinen har best effekt i de første månedene etter at du har tatt den. Den trenger imidlertid to uker på å få full effekt. Det er best å ta den før influensaen begynner å spre seg. FHI anbefaler å ta vaksinen før november er over, sier Hanne Andresen. 

 

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring