Gå til innholdet

Apotekforeningen

Statistikk

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

2700 vil studere farmasi

Søkertallene til landets farmasiutdanninger er offentliggjort av Samordna opptak. Samlet er det en nedgang i antall søkere. OsloMet er fortsatt mest populært, mens Nord universitet hadde størst prosentvis vekst i antall førstevalgssøkere.


Anders Dahl
27. april 2020

2741 personer har søkt seg til farmasiutdanningen i år.

2741 personer har søkt seg til farmasiutdanningen i år.

Shutterstock

Vis Skjul bildetekst

Unn Siri Olsen, Faggruppeleder Farmasi ved fakultet for Sykepleie og helsevitenskap på Nord universitet, forteller at de er glade for årets økning på 27,3 % blant førstevalgssøkere til farmasistudiet. Totalt har 70 personer søkt seg til farmasi ved Nord universitet, mot 55 i fjor. 

 


Unn SIri Olsen, Faggruppeleder Farmasi på Nord universitet

 

- Vi er fornøyd med økningen og setter stor pris på at så mange ønsker å studere hos oss, sier Olsen. 

Hun synes det er vanskelig å si eksakt hva økningen skyldes.  


- Det kan være at søkertallene har normalisert seg igjen etter at vi økte opptakskravene i 2018, men vi har også hatt større fokus på markedsføring i år. For eksempel har vi laget en liten film om studieprogrammet vårt. 
  


Unn S
iri Olsen kan også forteller at Nord universitet har gjort noen andre endringer. 


- Vi har i inneværende studieår prøvd ut Supplemental Instruction 
(SI) som er en studentaktiv læringsmetode i enkelte emner. Vi har også lagt bedre til rette for utveksling til utlandet i studiet.  


Nedgang fra 2019
 

Totalt har 2741 søkt seg til farmasiutdanningen i år mot 2893 i fjor. Det betyr at søkertallet går noe tilbake for i år, og ligger nesten helt likt med tallene for 2018. Det var 588 søkere som hadde farmasi som førstevalg i år, mot 646 i fjor. Det er til sammen 254 studieplasser ved de fem lærestedene som utdanner farmasøyter.  
 

Helsefag er populært               

Universitet og høgskole har i år 150 784 søkere. Helsefag er som tidligere år det utdanningsområdet med flest søkere og førstevalgssøkere. Totalt 42,8 % av alle søkere har i 2020 et helsefagstudium blant sine søknadsalternativer, og hele 26,0 % av alle søkere har et helsefagstudium som sitt førstevalg. Det er i år registrert 39 254 førstevalgssøkere til totalt 10 821 studieplasser innenfor helsefagstudiene.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring