Gå til innholdet

Apotekforeningen

Statistikk

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

39 000 fikk influensavaksine i apotek

Fra oktober 2019 tom februar 2020 kom 39 074 pasienter på apoteket for å sette influensavaksine. Det er enkelt å stikke innom et apotek for å sette vaksinen, er tilbakemeldingene fra kundene.


Anders Dahl
25. mai 2020

Mange synes det er enkelt å stikke innom et apotek for å sette influensavaksinen.

Mange synes det er enkelt å stikke innom et apotek for å sette influensavaksinen.

Vis Skjul bildetekst

Myndighetene anbefaler 1,6 millioner nordmenn å ta influensavaksine hvert år. De som er spesielt utsatt er personer over 65 år, gravide etter 12. svangerskapsuke og personer med enkelte kroniske sykdommer eller nedsatt immunforsvar. I gjennomsnitt er det 2 500 sykehusinnleggelser i året på grunn av influensa, og årlig dør over 900 mennesker.

–  Det er en klar sammenheng mellom overdødelighet hos eldre om vinteren og influensautbrudd. At over 600 apotek nå har satt influensavaksine bidrar til å øke vaksinedekningen og redusere antall dødsfall knyttet til influensa, sier Hanne Andresen som er fagdirektør i Apotekforeningen.

Flere vil ta vaksinen i apotek
Det er fortsatt langt igjen til myndighetenes mål om at tre fjerdedeler av befolkningen tar influensavaksinen. I en Norstat-undersøkelse fra sist vinter svarer 36 prosent av de som ikke har tatt vaksinen, at det er mer sannsynlig at de vil ta vaksinen neste sesong, når det blir det mulig å ta vaksinen i apotek uten resept fra lege.

– Norstat-tallene viser at økt tilgjengelighet gjennom apotek kan være med på å øke andelen som tar influensavaksinen. Mange synes det er enklere å stikke innom et apotek i nærområdet, som ofte har lange åpningstider og tilbyr denne tjenesten uten timebestilling, mener Hanne Andresen.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring