Gå til innholdet

Apotekforeningen

Statistikk

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

85 000 har tatt influensavaksinen i apotek

Interessen for å ta influensavaksinen i apotek har vært rekordstor etter at det i høst ble mulig å ta den uten resept fra lege. Mange apotek har fortsatt noen vaksiner igjen på lager, mens en del alt har gått tomme.


Jostein Soldal
9. november 2020

– Apotekene har kapasitet til å bidra langt mer i vaksinearbeidet, sier fagdirektør Hanne Andresen.

– Apotekene har kapasitet til å bidra langt mer i vaksinearbeidet, sier fagdirektør Hanne Andresen.

Apotekforeningen

Vis Skjul bildetekst

– Med 85 000 kunder som har valgt å ta influensavaksinen i apotek, står apotekene for 5-10 prosent av all vaksinering denne sesongen. Antallet er mer enn doblet fra i fjor. Om apotekene hadde vært inkludert i det offentlige vaksineprogrammet og dermed kunne tilby vaksinene gratis, ville tallet vært enda høyere. Tallet hadde også vært mye høyere hvis apotekene hadde fått levert en større mengde vaksiner. Apotekene har kapasitet til å bidra langt mer i vaksinearbeidet, sier fagdirektør Hanne Andresen i Apotekforeningen.

Over 80 prosent av kundene har kommet direkte til apoteket uten resept, og har fått rekvirert vaksinen og satt den i apoteket. Ca 20 prosent har kommet med en resept fra lege, men valgt å sette vaksinen i apoteket. Omtrent 2/3 av de vaksinerte er over 65 år. De øvrige tilhører andre risikogrupper som er prioritert til å få vaksinen frem til 1. desember. Slik situasjonen er nå ser det ikke ut til at det vil være igjen vaksiner i apotekene til personer utenfor de risikogruppene, når det åpnes for dette 1. desember.

Apotekene har fått levert omkring 200 000 vaksiner i år, og det aller meste er nå brukt opp. I tillegg til de 85 000 som har tatt vaksinen i apotek, har også mange i risikogruppene hentet ut vaksiner på resept, og flere titalls tusen doser er levert til legekontorer mv. for å bli satt der.

– Vi regner med at det fortsatt finnes noen tusen vaksiner fordelt på landets mange apotek, men disse vil nok bli brukt i løpet av november. Tallene fra apotekene viser at vi i Norge har lykkes godt med å få personer i risikogruppene til å ta vaksinen i år, mener Andresen. 

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring