Gå til innholdet

Apotekforeningen

Statistikk

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Apotekansatte: – Influensavaksinering er meningsfylt og fungerer bra

9 av 10 apotekansatte synes influensavaksinering har fungert bra i høst. Alle de spurte i en undersøkelse i apotek mener at kundene opplever influensavaksinasjon som trygt og enkelt.


Eva Cecilie Mo Skreiberg
11. desember 2020

9 av 10 apotekere synes influensavaksineringen har fungert bra i sitt apotek, og de fleste er enige i at influensavaksinering har blitt en naturlig del av apotekets arbeidsoppgaver.

9 av 10 apotekere synes influensavaksineringen har fungert bra i sitt apotek, og de fleste er enige i at influensavaksinering har blitt en naturlig del av apotekets arbeidsoppgaver.

Eva Cecilie Skreiberg

Vis Skjul bildetekst

93 prosent av de apotekansatte mener det er meningsfylt å bidra i vaksineringsarbeidet. Det svarer de i en spørreundersøkelse Apotekforeningen har gjennomført hos apotekere i 67 apotek. I gjennomsnitt har de spurte apotekene satt 92 influensavaksiner i oktober og november. 

Gode rutiner reduserer tidstyver
9 av 10 apotekere synes influensavaksineringen har fungert bra i sitt apotek. De fleste mener influensavaksinering har blitt en naturlig del av apotekets arbeidsoppgaver. Bare 1 av 10 synes ikke det er enkelt å tilpasse vaksineringen til den daglige driften. En av grunnene til dette er tidsbruken. De aller fleste mener de har fått god opplæring, og materiellet som er produsert er bra.

– Vi har funnet en god rutine på vaksineringen, og vaksinekundene tar ikke mye lenger tid enn andre kunder, skriver en av respondenten.

Profesjonaliteten til apotekansatte roses
Når det gjelder kundene mener apotekerne at de opplever influensavaksineringen som trygt og enkelt.

Mange apotekere forteller at «kundene setter stor pris på omsorgen og overvåkingen de får på apoteket», og at kundene har gitt dem «masse ros for at de følte seg trygg». En annen apoteker forteller at «mange kunder opplevde at det var trygt og tilgjengelig å sette vaksine hos oss og betalte gjerne for det».

Kundene aksepterer høyere pris
Apotekerne tror det er flere grunner til at de som ønsker å ta influensavaksinen oppsøker apoteket. 7 av 10 tror kundene kom til apoteket fordi legene kom sent i gang med vaksineringen. 9 av 10 mener kundene tar vaksinen i apoteket, fordi det er enkelt å få gjort det samtidig som de skal hente medisiner eller andre varer.

– Noen syns at det blir litt hastverk når de tar vaksinen på legekontoret. Vi har derimot bedre tid til pasienten hvis det er ønskelig, er en av tilbakemeldingene i undersøkelsen.

Når kundene får vite at det er billigere å sette vaksinen hos fastlegen/andre kommunale tilbud svarer halvparten at kundene synes prisen er grei, og ønsker uansett å få det gjort med en gang.
 Om undersøkelsen

  • Gjennomført i perioden 1. desember til 9. desember
  • Undersøkelsen ble sendt til 200 apotekere
  • 33 % av respondentene har besvart undersøkelsen
  • Fordelt på alle apotekkjedene og landets fylker

 

 

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring