Gå til innholdet

Apotekforeningen

Statistikk

Hver sjette influensavaksine satt i apotek

I fjor vaksinerte rundt 1,27 millioner nordmenn seg mot sesonginfluensa. Mange tok vaksinen i apoteket. – Folk ser nå på apotek som en del av vaksinasjonstilbudet, sier fagdirektør.


Vendil Åse
10. februar 2023

Totalt satt apotek 370 000 vaksiner mot sesonginfluensa og korona i 2022. Apotekene har gjort en kjempegod innsats, sier fagdirektør.

Apotekforeningen

Vis Skjul bildetekst

I tillegg til vaksiner mot influensa, har 150 000 personer vaksinert seg mot koronasykdom i apotek.

220 000 personer fikk influensavaksine

I 2022 ble det satt 219 519 vaksiner mot influensa i apotek. 1 007 apotek vaksinerte mot influensa.

– Det er svært gledelig at 17 prosent av de som vaksinerte seg mot sesonginfluensa i fjor valgte å gjøre det i et apotek. Mange velger å benytte seg av apotek som vaksinasjonssted, fordi apotekene er lett tilgjengelige, har lange åpningstider og man kan stikke innom når det passer, sier fagdirektør Hanne Andresen i Apotekforeningen. 

Det var flest i aldersgruppen over 60 år som benyttet seg av vaksinasjonstilbudet i apotek i fjor.

– Vi vet at for få personer i risikogruppen vaksinerer seg. Apotek kan absolutt være med på å øke vaksinasjonsgraden for risikogruppen. Norge er dessverre ikke på målsatt nivå for vaksinasjonsdekning og vi oppfordrer myndighetene til å legge til rette slik at apotekene kan bli en del av det offentliges vaksinasjonsprogram. Apotekene er en viktig ressurs som kan bidra til at flere velger å ta vaksine, sier Andresen.

150 000 personer fikk koronavaksine

I 2022 var også 150 000 personer innom et apotek for å ta vaksine mot korona.

– I 2022 har over 200 apotek bidratt med koronavaksineringen. Flere kommuner har overlatt kommunens tilbud til innbyggerne om koronavaksinering til apoteket, sier Andresen.

88 kommuner inngikk avtaler med apotek om å vaksinere mot koronasykdom. Apotek i Bergen, Lillestrøm, Haugesund, Sandnes og Øygarden har satt flest vaksiner. Det er litt flere kvinner enn menn som vaksinerte seg mot korona i apotek. De fleste er i aldersgruppen 65-80 år.

– Totalt satt apotek 370 000 vaksiner mot sesonginfluensa og korona i 2022. Apotekene har gjort en kjempegod innsats. Jeg er veldig imponert, sier fagdirektøren. 


Kilde:
Det er FHI som melder at 1,27 millioner nordmenn har vaksinert seg mot sesonginfluensa i 2022. Les mer

 

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring