Gå til innholdet

Apotekforeningen

Vi mener

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Den nye regjeringen kan lykkes bedre med apotekenes hjelp

Bedre effekt av legemiddelbehandling, sikker legemiddelforsyning og økt kapasitet til vaksinasjon. Det er noe av det apotekene kan by på til en ny regjering.


Jostein Soldal
4. oktober 2021

Bilde av adm. dir Per T. Lund

Jeg mener vi kan by på løsninger i apotek som bør være av interesse for den nye regjeringen, sier Per T. Lund.

Kubrix

Vis Skjul bildetekst

Apoteksektoren har sendt innspill til hva den nye Arbeiderparti/Senterparti-regjeringen bør være opptatt av på legemiddelområdet.

– Apotekene er opptatt av å skape et best mulig tilbud for pasienter som er avhengig av legemidler. Det er regjeringen selvsagt også, og jeg mener vi kan by på løsninger i apotek som bør være av interesse. Vi har gitt innspill som handler om riktig legemiddelbruk, om behovet for å sikre befolkningen tilgang på legemidler og muligheten for å bruke apotekene mer aktivt i arbeidet med vaksinering, forteller adm. direktør Per T. Lund i Apotekforeningen.

Apotekforeningen er også opptatt av at Norge i større grad må bli selvforsynte med farmasøyter.

­– Vi har orientert de som nå sitter i regjeringsforhandler om behovet for en kraftig økning av utdanningskapasiteten innen farmasi, sier Lund.

Han mener også det er god timing å minne regjeringsforhandlerne om at apotekene kan gi et viktig bidrag for at flest mulig i risikogruppene skal velge å ta influensavaksinen.

– Samtidig som Norge får en ny regjering, starter influensavaksinering av opp mot 2 millioner nordmenn. Det skjer på toppen av alt det den kommunale helsetjenesten skap håndtere. Det er allerede et stort etterslep på de oppgavene kommunehelsetjenesten skal yte. Å inkludere apotekene i vaksinasjonsprogrammene er en veldig lavthengende frukt med tanke på å øke kapasiteten i primærhelsetjenesten, mener Per T. Lund.

Les hele innspillet til regjeringserklæringen

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring