Gå til innholdet

Apotekforeningen

Aktuelt om apotek

Apoteket overtar koronavaksineringen for kommunen

Fra midten av desember tok apoteket over koronavaksineringen i Vestvågøy. Også i sommer var de alene om vaksineringen, noe som frigjorde kapasitet og lettet ferieavvikling i kommunen.


Vendil Åse
21. desember 2022

- Jeg er veldig stolt av gjengen min på apoteket som gjennomfører mange vaksineringer hver uke, sier Gunn Akselsen (nr. 3 fra venstre, foto privat).

Vis Skjul bildetekst

– Det er veldig artig at vi har denne tilliten fra kommunen. Det viser at vi har gjort en bra jobb så langt med koronavaksineringen. Jeg er veldig stolt av gjengen min på apoteket som gjennomfører mange vaksineringer hver uke, sier apoteker Gunn Akselsen i Apotek 1 Vestvågøy.

De ser at det er litt lavere etterspørsel etter koronavaksine nå enn det var tidligere i høst.

– Det har nok vært med på at kommunen nå overlater denne oppgaven helt til oss. De er klare til å sette i gang sitt apparat dersom det skjer endringer i etterspørselen etter vaksiner, sier hun. 

Godt samarbeid med kommunen

Apoteket samarbeider med kommunen på flere områder, blant annet gjennomfører de legemiddelgjennomganger både på sykehjem og hos brukere av hjemmetjenesten. De deltar også på jevnlig møter med fastlegene.

– Jeg tok kontakt med kommunen for ca. et år siden og informerte om at vi kunne være behjelpelig med å sette koronavaksiner dersom de ønsket det. Det tok litt tid før kommunen ville at vi skulle bidra. Men fra februar i år har vi bidratt med å vaksinere innbyggere i kommunen vår.

Les også: Fikk vaksinasjonsavtale etter møte hos kommunen

Hun forteller at det er kort vei for å hente utstyr og vaksiner, og kommunikasjonen med kommunen fungerer veldig bra.

– Gjennom hele året har vi delt på hvilke ukedager innbyggerne kan komme til apoteket eller til vaksinasjonskontoret til kommunen for å få tatt koronavaksine. I sommer hadde vi også hele ansvaret for koronavaksineringen. Da kunne kommunen bruke sine ansatte til andre oppgaver og pensjonistene som hadde bidratt fikk litt fri, sier Akselsen.

Jevnt sig av koronavaksiner

På apoteket kan kundene velge enten drop-in eller timebestilling via Helseboka. De aller fleste kommer på drop-in, og i høst er det mange som også har tatt influensavaksine samtidig.

Apotekeren forteller at det har vært et jevnt sig at personer som ønsker vaksiner, alt etter som hvor stort smittetrykket har vært.

Alle de tre farmasøytene i apoteket kan rekvirere vaksiner, og til sammen er det seks ansatte som kan sette vaksiner.

– Vi bruker å dele arbeidsdagen i to, og har rullert på hvem som har ansvaret for å rekvirere og sette vaksine før og etter lunsj. 

I november og så langt i desember har apoteket satt ca 330 korona- og influensavaksiner.

– Jeg synes vi hvert år får stadig flere i risikogruppene som velger å vaksinere seg hos oss, selv om prisen er litt høyere enn hos kommunen, sier Akselsen.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2023
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring