Gå til innholdet

Apotekforeningen

Aktuelt om apotek

Etterlengtet norsk produksjon av thyroid-tabletter

Ujevn tilgang og til tider mangel på legemidlet thyroid skapte problemer for stoffskiftepasienter. Nå har Serviceproduksjon etablert norsk produksjon av thyroid-tabletter.


Vendil Åse
27. oktober 2023

– Dette har mange pasienter med lavt stoffskifte ventet på. Mange har kontaktet oss og lurt på når Thyroid NAF skulle komme på markedet. Det er gledelig at vi nå har etablert norsk produksjon av Thyroid NAF tabletter i styrkene 30, 60 og 120 mg, sier daglig leder Reidun Ree i Serviceproduksjon.

Råvaren til Thyroid NAF-tablettene er fremstilt av ekstrakt fra skjoldbruskkjertelen til svin og inneholder begge stoffskiftehormonene T4 og T3.  Det er Kragerø Tablettproduksjon som produserer thyroid-tablettene på vegne av Serviceproduksjon.

– Thyroid NAF er utviklet sammen med Kragerø Tablettproduksjon og danske Glostrup apotek. Med på laget har vi også hatt legemiddelgrossistene og Stoffskifteforbundet, sier Ree, og legger til:

– Sammen har vi fått etablert en god leverandør av apotektilvirkede thyroid-tabletter til norske pasienter. Dette er et eksempel på at det er viktig å ha legemiddelproduksjon i Norge.

Bildet: Reidun Ree (t.v.) og Line Nestli i Serviceproduksjon AS (foto Apotekforeningen).Om NAF-preparater og serviceproduksjonsordningen

Serviceproduksjonsordningen skal gjennom småskalaproduksjon av legemidler dekke gapet mellom det legemiddelindustrien produserer og det som produseres etter den enkelte resept. Dette bidrar til at sluttbruker får tilgang til legemidler og handelsvarer som ikke tilbys av andre aktører. Det er over 100 NAF-preparater i ordningen. Serviceproduksjon AS er heleid datterselskap av Apotekforeningen og forvalter salget av alle NAF-preparatene i Norge.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring