Gå til innholdet

Apotekforeningen

Aktuelt om apotek

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

FarmaPro-erstatter lanseres i 2020

Arbeidet med den nye bransjeløsningen, Eik, pågår for fullt. Løsningen vil erstatte deler av dagens system og sikre at apotekbransjen ikke blir en «digital sinke».


Eva Cecilie Mo Skreiberg
29. november 2018

– Arbeidet med Eik pågår for fullt og en pilot skal kjøres i utvalgte apotek fra 4. kvartal 2019. Da erstattes FarmaPro med Eik og utvalgte apoteks egne løsninger, sier direktør for Teknologi og e-helse, Terje Wistner i Apotekforeningen.

– Arbeidet med Eik pågår for fullt og en pilot skal kjøres i utvalgte apotek fra 4. kvartal 2019. Da erstattes FarmaPro med Eik og utvalgte apoteks egne løsninger, sier direktør for Teknologi og e-helse, Terje Wistner i Apotekforeningen.

Vis Skjul bildetekst

– Eik er et spesialisert fagsystem som ikke er «synlig» for brukerne, men tilrettelegger for god brukeropplevelse. Alle apotek/kjeder skal tilrettelegge for egen brukeropplevelse. Apotekenes egne systemer skal bruke og lagre informasjon i den felles bransjeløsningen, Eik, sier Terje Wistner, direktør Teknologi og e-helse i Apotekforeningen.   

Samarbeidet om Eik vil være en viktig forutsetning for å kunne tilpasse seg den digitale utviklingen. Eik legger til rette for kommunikasjon med offentlige systemer og registre på vegne av bransjen, samt bedrer samhandlingen mellom apotekene.  

Med Eik vil informasjonen følge pasienten. Apotekansatte kan benytte informasjonen som underlag for helsehjelp på tvers av apotekene. På den måten sikres pasientene lik behandling uavhengig av hvor de måtte befinne seg.  

Pilot testes i 2019 
– Status nå er at arbeidet med Eik pågår for fullt og en pilot skal kjøres i utvalgte apotek fra 4. kvartal 2019. Da erstattes FarmaPro med Eik og utvalgte apoteks egne løsninger. Før oppstart må Eik og apotekkjedenes egne systemer godkjennes, sier Wistner. 

I kjedenes egne løsninger vil det blant annet være lagerstyring og skjermbilde for reseptekspedering. Apotekkjedene står selv for utformingen, brukeropplevelsen og opplæring av de ansatte.  

Eik vil ha funksjonalitet for blant annet egenandelsberegning, dokumentasjon av reseptekspedisjonene, journalføring, rapportering til myndighetene (FHI, Helsetilsynet, Mattilsynet m.m.) og innsending av refusjonskrav til Helfo.  

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring