Gå til innholdet

Apotekforeningen

Aktuelt om apotek

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Koronavirus: Apotekforeningen koordinerer apotekbransjen

Apotekforeningen har opprettet et kriseteam som tar seg av spørsmål om koronavirus, og avklarer saker fortløpende med helsemyndighetene. Situasjonen i Norge endres fra time til time, og preger også apotekene sterkt.


Jostein Soldal
16. mars 2020

- Vi er opptatt av å formidle informasjon til apotekene fortløpende, i samråd med medlemmene våre, sier Per T. Lund i Apotekforeningen.

- Vi er opptatt av å formidle informasjon til apotekene fortløpende, i samråd med medlemmene våre, sier Per T. Lund i Apotekforeningen.

Kubrix

Vis Skjul bildetekst

I forrige uke opprettet Apotekforeningen et kriseteam som tar seg av koordinering av mange tiltak i apotekbransjen, og som holder løpende dialog med helsemyndighetene for å avklare spørsmål fortløpende.

- Vi er opptatt av å formidle informasjon til apotekene fortløpende, i samråd med medlemmene våre. Vi forsøker å svare på de mange spørsmålene som dukker opp så raskt som mulig, men må også ha forståelse for at myndighetene har behov for litt tid til å avklare prinsipielle spørsmål. Nå opplever vi at dialogen er god og at alle er opptatt av at apotekene skal kunne gjøre den viktige jobben sin så godt som mulig, sier Per T. Lund i Apotekforeningen.  

Rasjonering av enkelte legemidler 
- De siste dagene har vært veldig hektiske i apotekene, og vi ser tendenser til hamstring av legemidler. Vi oppfordrer kundene innstendig om å unngå hamstring, og Legemiddelverket har understreket at man kun skal få utlevert legemidler på blåresept (og Albyl-e) for tre måneder av gangen. Det er innført rasjonering av insulin og metformin, og det er innført rasjonering for utlevering av paracetamol på hvit resept, slik at ikke apotekene skal gå tomme. Etterspørselen har skapt logistikkutfordringer, selv om grossistene har store lagre, forteller Lund.

Når det gjelder å hindre smitte og sykdom på apotekene, anbefaler Apotekforeningen kundene, apotekene og de ansatte å følge rådene fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet.

Ingen som er smittet av koronavirus, mistenker smitte, eller er i hjemmekarantene må oppsøke apotek! Disse personene må få andre til å gjøre sine ærend i apotekene. Husk fullmakt.

- Det er viktig at rådene om å holde god avstand til andre overholdes i apotek, både overfor andre kunder og overfor ansatte. Er det mange kunder i apoteket, anbefaler vi at kundene trekker kølapp og venter utenfor apoteket. Nå er vi inne i en ny fase av utbruddet, og det er viktig at alle, både kunder og ansatte følger med på og følger rådene fra helsemyndighetene, sier Lund. 

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relatert InnholdInformasjon om apotek og korona

Det er viktig at alle bidrar for å unngå smitte i apotekene. Personer som er smittet eller er i karantene og som trenger medisiner, må ikke selv gå på apoteket. Be andre om hjelp, eller ring apoteket for å avtale hvordan dere best kan løse situasjonen.

Les mer

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2023
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring