Gå til innholdet

Apotekforeningen

Forskning

50 apotek skal kartlegge legemiddelmangel

Apotekene skal fra mandag 4. mars registrere hvor ofte legemiddelmangel forekommer, hvor mye tid de bruker på det og hvilke legemidler som mangler.


Vendil Åse
26. februar 2024

Håndtering av legemiddelmangel er blitt en stor del av apotekansattes arbeidshverdag.

Apotekforeningen

Vis Skjul bildetekst

Dette er tredje gang apotek skal gjøre en slik kartlegging. De andre kartleggingene var i 2019 og 2022.

– Formålet med kartleggingen er å finne ut omfanget av og tidsforbruket ved håndtering av legemiddelmangel i primærapotek og publikumsavdelingen i sykehusapotek. I tillegg vil resultatene fra denne kartleggingen sammenlignes med de to foregående kartleggingene. Det gir et veldig nyttig bilde over utvikling av legemiddelmangel over tid, sier Thor-Arne Englund, direktør for næringspolitikk i Apotekforeningen.

Les også: Hva gjør apotekene ved legemiddelmangel?

Legemiddelmangel er alvorlig for de pasientene som opplever det. Ved legemiddelmangel er det ofte i apoteket pasientene først blir oppmerksom på en mangelsituasjon. Ansatte i apotek bruker mye tid på å trygge pasienter og finne gode løsninger.

– Håndtering av legemiddelmangel er blitt en stor del av apotekansattes arbeidshverdag – og en utfordring som ansatte i apotek virkelig ønsker å løse for kunden. Vi er derfor veldig glade for dette engasjementet nå som vi skal i gang med en ny kartlegging. Å delta er ressurskrevende, og vi er stolte av de rundt 50 apotek som nå er klare til å registrere omfanget av legemiddelmangel en hel måned, sier han, og legger til:

– De forrige kartleggingene har fått stor oppmerksomhet og har bidratt til økt kunnskap og flere foreslåtte tiltak for å forebygge mangelsituasjoner. Det blir spennende å se hvordan situasjonen er i år og sammenligne resultatene fra tre kartlegginger.

Kartleggingen skal foregå fra 4. mars til og med 31. mars.

Formålet med kartleggingen er å finne ut omfanget av og tidsforbruket ved håndtering av legemiddelmangel i primærapotek og publikumsavdelingen i sykehusapotek, sier Thor-Arne Englund i Apotekforeningen.

Kubrix

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring